Ελλάδα: Δωρεά 20.000 εμβολίων στην Αλβανία

Ελλάδα: Δωρεά 20.000 εμβολίων στην Αλβανία

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσφέροντας έμπρακτη στήριξη στην επιχείρηση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Αλβανία, η Ελλάδα δώρισε 20.000 δόσεις εμβολίων της AstraZeneca στη γειτονική χώρα. Την αποστολή γνωστοποίησε η Πολιτική Προστασία με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, συνοδεύοντάς την με φωτογραφία από την αποστολή. «20.000 δόσεις εμβολίων μεταφέρθηκαν σήμερα από την Ελλάδα στη φίλη και γείτονα Αλβανία.

Η Πολιτική Προστασία και το υπουργείο Εξωτερικών ενώνουν δυνάμεις για να προωθήσουν το μοίρασμα των εμβολίων, γιατί στη μάχη κατά της COVID-19 στεκόμαστε μαζί», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η παραλαβή των εμβολίων στο αεροδρόμιο των Τιράνων έγινε από την υφυπουργό Υγείας της Αλβανίας, Εουγκένα Τομίνι, παρουσία της Ελληνίδας πρέσβειρας στα Τίρανα Σοφίας Φιλιππίδου. Τις ευχαριστίες της αλβανικής κυβέρνησης προς την ελληνική εξέφρασε με δήλωσή της η υπουργός Υγείας της γειτονικής χώρας Ογκέρτα Μαναστιρλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή