Τσίπρας: «Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί»

Τσίπρας: «Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί»

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δείξει στη συνέντευξη που παραχώρησε (στο Star Channel) πως είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη όσα είπε το Σάββατο σε συμβασιούχους και εργαζoμένους σε επισφαλείς συνθήκες: «Τέρμα η άμυνα, περνάμε στην αντεπίθεση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι μετά το «διάλειμμα» της πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης μπαίνει πλέον στην «πολιτική κανονικότητα» και αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του με τον πτωχευτικό κώδικα, το εργασιακό και το ασφαλιστικό. «Δέσμευσή μου είναι ότι δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Θα βρισκόμαστε και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, να συσπειρώσουμε τους πολίτες, να αναδείξουμε την αλήθεια».

Με αυτόν τον τρόπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ένα διπλό σήμα: διαβεβαίωσε τα στελέχη και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την ολοκλήρωση δύο ετών με τη Ν.Δ. στην εξουσία έφτασε η ώρα της απόλυτης σύγκρουσης με το Μαξίμου και παράλληλα καθησύχασε τους εσωκομματικούς επικριτές του, που κατά καιρούς τον έχουν κατηγορήσει πως δεν σήκωσε εξαρχής ψηλά την αντιπολιτευτική σημαία. Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε, επίσης, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζυγίζει την πιθανότητα να πάει σε εκλογές.

Η αντιπρόταση

Από την κριτική που άσκησε στον υπουργό Εργασίας για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή έκανε σαφές πως οι αλλαγές στα εργασιακά θα μείνουν πολύ καιρό ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, που ετοιμάζεται να παρουσιάσει την αντιπρότασή του. «Ο κ. Μητσοτάκης μέσω του πρόθυμου για τις βρώμικες δουλειές κ. Χατζηδάκη φέρνει την επιθυμία του ΣΕΒ και του ΔΝΤ, που δεν κατάφεραν να την περάσουν μέσα στα μνημόνια».

Πολύ σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και για τον Κώστα Τασούλα, κάνοντας λόγο για «αυτοεξευτελισμό του» μετά το επεισόδιο της Παρασκευής, όπου δεν του δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθεί για τον δανεισμό της Ν.Δ. με αφορμή την ερώτηση που είχε απευθύνει στον πρωθυπουργό.

Σε σχέση με την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής επεσήμανε πως έχει δει τον Χρήστο Καλογρίτσα μόνο μία φορά, ενώ όσον αφορά τη διαχείριση που έκανε ο Νίκος Παππάς, τον κάλυψε και πάλι τονίζοντας πως «δεν έχει νόημα να προσωποποιούμε τις αποφάσεις και τις πολιτικές».

Χαρακτήρισε τις εργασίες της επιτροπής «απόλυτο φιάσκο», τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ούτε ίχνος αμφιβολίας για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, όπως φάνηκε από την έκθεση της ΤτΕ για την πορεία των χρημάτων».

Ο τέως πρωθυπουργός συνέχισε την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση και για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως δεν εκμεταλλεύεται το μομέντουμ και το γεγονός ότι η Τουρκία αυτήν την περίοδο είναι οικονομικά στριμωγμένη. «Ολοι καταλαβαίνουμε ότι η Τουρκία έχει μια συμπεριφορά που είναι υποκριτική. Ζητεί τούτη την ώρα από την Ε.Ε. μια αναθεωρημένη τελωνειακή σχέση, μια ειδική σχέση με την Ε.Ε. Αν το πάρει αυτό η Τουρκία από την Ε.Ε. χωρίς δεσμεύσεις για να προχωρήσει στην επίλυση των διαφορών της με την Ελλάδα στη βάση του διεθνούς δικαίου, τότε εμείς θα είμαστε χαμένοι».

Σε σχέση με τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, το ΚΙΝΑΛ ζητεί επίσημη ενημέρωση προς τα πολιτικά κόμματα, σημειώνοντας πως η Τουρκία προκειμένου να λάβει μια αναβαθμισμένη συμφωνία με την Ε.Ε. θα πρέπει να δεσμευτεί πως δεν θα προχωρήσει στην αναθεωρητική της στρατηγική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή