ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Προστασία, αλλά όχι ασυδοσία στον συνδικαλισμό (βίντεο)

«Τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους», σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός, παρουσιάζοντας τους νέους κανόνες.

Χατζηδάκης: Προστασία, αλλά όχι ασυδοσία στον συνδικαλισμό (βίντεο)

Τις νέες ρυθμίσεις που θεσπίζονται για τον συνδικαλισμό παρουσιάζει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, με βίντεο που ανήρτησε στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους», σημειώνει ο αρμόδιος υπουργός στην ανάρτησή του, παρουσιάζοντας τους νέους κανόνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρχει πλέον διαφάνεια στα συνδικάτα με εγγραφή σε ηλεκτρονικό μητρώο, θα είναι υποχρεωτικό το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κήρυξη απεργίας, ενώ μπαίνει τέλος στη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων «από κόμματα και εργοδότες».

«Προστασία, αλλά όχι ασυδοσία στον συνδικαλισμό», τονίζει.

Διαβάστε επίσης⇒ Εργασιακό νομοσχέδιο: Με ενστάσεις αντισυνταγματικότητας ξεκίνησε η συνεδρίαση

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης του κ. Χατζηδάκη

Σε αντίθεση με τα εργατοπατερικά κόμματα της Αριστεράς, εμείς πιστεύουμε ότι τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους. Κι όχι οι εργαζόμενοι τα συνδικάτα!

Γι’ αυτό με το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας μπαίνουν νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τον συνδικαλισμό: Ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία 33% σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια της απεργίας. Σεβασμός των αποφάσεων της Δικαιοσύνης όταν κρίνει τις απεργίες παράνομες.

Αστική ευθύνη για όσους συνδικαλιστές παρανομούν κατά τη διάρκεια των απεργιών. Διαφάνεια στα συνδικάτα με εγγραφή σε ηλεκτρονικό μητρώο. Υποχρεωτικό το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κήρυξη απεργίας. Τέλος στη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από κόμματα και εργοδότες.

Προστασία αλλά όχι ασυδοσία στον συνδικαλισμό!

Τελευταίες ειδήσεις