Σκληρό «καλοκαιρινό ροκ» ετοιμάζει ο Τσίπρας

Σκληρό «καλοκαιρινό ροκ» ετοιμάζει ο Τσίπρας

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταμείο που θα έχει θετικό πρόσημο επιθυμεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στα μέσα Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ για τις περίπου 90 καλοκαιρινές ημέρες που έχει μπροστά του. Η απόφαση για «σκληρό ροκ» απέναντι στην κυβέρνηση είναι ειλημμένη στην Κουμουνδούρου και για πολλούς είναι μονόδρομος για τη δημοσκοπική ανάκαμψη του κόμματος.

Από τη στιγμή μάλιστα που βουλευτές και στελέχη κατηγορούν συνεχώς το Μαξίμου πως προχωρά σε μια «πολιτική κοινωνικής λεηλασίας», η αντιπολιτευτική τακτική, αλλά και οι απαντήσεις που θα δίνονται προς την Ηρώδου Αττικού θα πρέπει εμφανώς να σκληρύνουν. Το σήμα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του (στο Star Channel), αναφέροντας πως «δεν θα αφήσει τον κ. Μητσοτάκη σε χλωρό κλαρί».

Δεν είναι μόνο το εργασιακό που στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν ονομάσει «μητέρα των μαχών» και για το οποίο μάλιστα τη Δευτέρα το βράδυ στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας με τους στενούς του συνεργάτες είχε μια ακόμα σύσκεψη για τη σημερινή του παρουσία στη Βουλή. Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης είναι το νέο πεδίο στο οποίο θα επιχειρήσει να ενώσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και να ηγηθεί μιας νέας εκστρατείας κατά της κυβέρνησης.

Το έδαφος προετοίμασε ο Νίκος Βούτσης, που από το βήμα της Ολομέλειας απηύθυνε προσκλητήριο στις προοδευτικές δυνάμεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως το σχέδιο της Ν.Δ. ουσιαστικά αναιρεί τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και τον αναδιανεμητικό της χαρακτήρα.

Στο πεδίο της οικονομίας, στην αξιωματική αντιπολίτευση θα παρακολουθούν από πολύ κοντά την έναρξη ισχύος του νέου πτωχευτικού κώδικα, κάνοντας λόγο για μη προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ και η τελευταία αναφορά του πρωθυπουργού για τις ΣΔΙΤ και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει περάσει ήδη από το μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η ώσμωση με τον κόσμο της εργασίας είναι κάτι που επιθυμεί να κάνει συνεχώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και σε καθημερινή βάση. Χθες είχε συνάντηση με απολυμένους  του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού. Ο τέως πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Λίνα Μενδώνη για επιλεκτικές διώξεις και απολύσεις όσων αποκάλυψαν τα σκάνδαλα στο Ταμείο.

Η στοχοποίηση συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης είναι μια τακτική που έχει ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Η εισαγωγή της ελάχιστης βάσης για είσοδο στα ΑΕΙ έφερε τη Νίκη Κεραμέως στο «προσκήνιο» και όπως όλα δείχνουν θα εξακολουθήσει να βρίσκεται. Στην Κουμουνδούρου υπολογίζουν πως περίπου 28.000 παιδιά θα μείνουν εκτός των ανώτατων ιδρυμάτων και μόλις ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επανακαταθέσει την ερώτηση στη Βουλή για την αλλαγή του συστήματος.

Το άλλο μεγάλο θέμα που περιμένουν να δουν ποια θα είναι η εξέλιξή του μέσα στο καλοκαίρι είναι η κύρωση των τριών συμβάσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα θα αναδεικνύουν συνεχώς ζητήματα λειτουργίας της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου. Ειδικά μετά την κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Τασούλα. Στην κορυφή της ατζέντας για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι και η πραγματοποίηση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή