Ερντογάν: Θέλει «κόκκινο τηλέφωνο» με Μητσοτάκη

Ερντογάν: Θέλει «κόκκινο τηλέφωνο» με Μητσοτάκη

Υπέρ των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του ιδίου και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς τη συμμετοχή τρίτων, τάχθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του ιδίου και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς τη συμμετοχή τρίτων, τάχθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο ταξίδι επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ανάλυση: Μητσοτάκης – Ερντογάν: Προσωπική σχέση και επόμενα βήματα

«Συναντηθήκαμε με τον κ. Μητσοτάκη. Του είπα “όπως και σήμερα, ας μην βάλουμε μεταξύ μας τρίτα πρόσωπα, οργανισμούς και κράτη. Αν θα κάνουμε κάτι, να το κάνουμε μαζί. Ο δικός σου ειδικός απεσταλμένος με τον δικό μου ειδικό απεσταλμένο ας συναντηθούν και ας μας ενημερώσουν. Και μετά να συναντηθούμε εμείς. Και να κάνουμε τα ανάλογα βήματα”».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης – Ερντογάν: Το τετ α τετ φέρνει ήρεμο καλοκαίρι

«Το σημαντικότερο θέμα που συμφωνήσαμε ήταν αυτό. Αν θέλει ο Θεός με την Ελλάδα θα συνεννοούμαστε όχι μέσω άλλων κρατών, οργανισμών αλλά μέσω του ειδικού απεσταλμένου μου Ιμπραχίμ Καλίν, και της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένης Σουρανή, και θα κάνουμε τα βήματα μας» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Η συνάντηση μας με τον κ. Μητσοτάκη, γι’ αυτούς ήταν ευχάριστο γεγονός. Είναι σημαντικό. Καλό ήταν, καλή συνάντηση. Εύχομαι κι απο εδώ και πέρα να πάει καλά».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης – Ερντογάν: Συμφωνία για θετική ατζέντα και αποφυγή προκλήσεων

Τελευταίες ειδήσεις

Σύγκρουση με όρους Τουρκίας, συνεργασία με όρους Ελλάδος

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής – Τι θα προβλέπει

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή