Ζάεφ: Θα επιλυθεί το θέμα με την ονομασία της εθνικής στο Euro

Ζάεφ: Θα επιλυθεί το θέμα με την ονομασία της εθνικής στο Euro

«Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στην Ομοσπονδία και θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώσεις ότι θα επιλυθεί στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών το ζήτημα με την ονομασία της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας και με το σήμα που περιέχεται στη φανέλα της στο Euro 2021 παρείχε πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Σε γραπτή δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ, ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι «όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη Βόρεια Μακεδονία στο Πρωτάθλημα. Ακόμα και αν η Ομοσπονδία δεν αποτελεί δημόσια οντότητα, η εθνική ομάδα είναι. Όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι είναι και πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα επίπεδα και στον καθένα ότι είναι η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τα αρχικά της Ομοσπονδίας στη φανέλα».

«Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στην Ομοσπονδία και θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA. Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο στόχος μας είναι να βρίσκουμε σταδιακά με τους γείτονές μας λύσεις που εφαρμόζουν την συμφωνία και μας ωθούν μπροστά, στη βάση της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού» πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ.

Υπενθυμίζεται ότι για τα επίμαχα αρχικά στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και για προκλητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, υπήρξαν αντιδράσεις τόσο του υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και της ΕΠΟ προς την UEFA, αλλά και επιστολή διαμαρτυρίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον πιλότο

Πανελλαδικές 2021: Απαντήσεις και σχολιασμός στην Πληροφορική

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή