Πελώνη για Ζάεφ και «ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδόνιας»: Τον καλούμε να απέχει από διχαστική ρητορική

Πελώνη για Ζάεφ και «ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδόνιας»: Τον καλούμε να απέχει από διχαστική ρητορική

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές κατά του Ζόραν Ζάεφ άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ερωτηθείσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το tweet με το οποίο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του ως «Μακεδονία», στο πλαίσιο του Euro. 

«Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πνεύματος αυτής και καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και μάλιστα για ένα ευαίσθητο θέμα όπως το ποδόσφαιρο», τόνισε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη.

Η ίδια υπενθύμιζε ότι από τις βασικότερες επιφυλάξεις που είχε εκφράσει η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση ήταν για τη χρήση του όρου μακεδονικού σε ότι αφορά την ταυτότητα και τη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ούτως ή άλλως η καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας είναι και ένα από τα κριτήρια της ενταξιακής πορείας της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ακόμη, προσθέτοντας πως «όλα αξιολογούνται», αναφερόμενη και στον χρόνο έλευσης στη Βουλή των μνημονίων συνεργασίας με τη γειτονική χώρα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζάεφ στην ανάρτησή του πριν την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης της Βόρειας Μακεδονίας με την Ολλανδία ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή