Πολιτικός καύσωνας διαρκείας στη Βουλή

Πολιτικός καύσωνας διαρκείας στη Βουλή

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγνωση πολιτικού καύσωνα διαρκείας συνιστά ο σχεδιασμός του κοινοβουλευτικού έργου για τις προσεχείς εβδομάδες και τουλάχιστον έως τις αρχές Αυγούστου. Ο κυβερνητικός κατ’ αρχήν προγραμματισμός ως προς τη νομοθετική διαδικασία, ο οποίος επαναβεβαιώνεται στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οι διαθέσεις της αντιπολίτευσης, όπως αυτές αναδεικνύονται ιδιαιτέρως από τις τάσεις οι οποίες επικρατούν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «εκκρεμότητες» όπως η επικείμενη ολοκλήρωση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για υπόθεση που αφορά τον πρώην υπουργό Ν. Παππά των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνδιαμορφώνουν το πλαίσιο ενός καυτού 40ημέρου.

Οπως έγραφε η «Κ» την Κυριακή, στον σχεδιασμό του πρωθυπουργού είναι η προώθηση προς τελική επεξεργασία και έγκριση ακόμα δύο κρίσιμων νομοθετημάτων, για το ασφαλιστικό και για κεντρικά ζητήματα της Παιδείας. Το περιεχόμενό τους, που σχεδιάστηκε να παρουσιαστεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο από τους Κ. Χατζηδάκη και Π. Τσακλόγλου το πρώτο και τη Νίκη Κεραμέως το δεύτερο, εκτιμάται ότι θα ξεσηκώσει νέο κύμα οξύτατων αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, πριν ακόμα κοπάσει εκείνο που αφορούσε τα εργασιακά.

Επί του παρόντος, και ειδικότερα την τρέχουσα εβδομάδα, σε φάση τελικής έγκρισης είναι δύο νομοσχέδια: σήμερα του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Οικονομική αποκατάσταση παραχωρησιούχων αεροδρομίων λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 για το έτος 2020» και –σύμφωνα με τον προγραμματισμό– αύριο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αντικείμενο «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Τουρισμού, ρυθμίσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης».

Το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν προγραμματίστηκε η νέα συνεδρίαση της «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων του». Υπενθυμίζεται ότι προγραμματίστηκε, σύμφωνα με την υπάρχουσα πληροφόρηση, να συνεδριάσει η επιτροπή την Τρίτη 29 Ιουνίου προκειμένου να συζητήσει το τελικό πόρισμα, που θα είναι, όπως αναμένεται, της πλειοψηφίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ ή και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν δικές τους «πορισματικές θέσεις» ενόψει και της σχετικής, στη συνέχεια, συνεδρίασης στην Ολομέλεια, όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή