ΥΠΕΞ: Αλλαγές σε πρεσβείες και διπλωματικές θέσεις – κλειδιά

ΥΠΕΞ: Αλλαγές σε πρεσβείες και διπλωματικές θέσεις – κλειδιά

Η σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελενη Σουρανή, αναμένεται να μετατεθεί στην πρεσβεία της Ρώμης, ενώ ο Χριστόδουλος Λάζαρης θα αναλάβει την πρεσβεία στην Άγκυρα.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά αλλαγών σε ελληνικές πρεσβείες και θέσεις – κλειδιά αποφάσισε το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το οποίο η σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελενη Σουρανή, αναμένεται να μετατεθεί στην πρεσβεία της Ρώμης, ενώ ο Χριστόδουλος Λάζαρης θα αναλάβει την πρεσβεία στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η μετακίνηση της κ. Σουρανή -με κομβικό ρόλο στα ελληνοτουρκικά ζητήματα με την επικοινωνία που είχε με τον Ιμπραήμ Καλίν- αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς.

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας, όπου τη θέση του Μιχαήλ-Χρήστου Διάμεση, θα αναλάβει ο Χριστόδουλος Λάζαρης, ο οποίος ήταν «ειδικός απεσταλμένος» για τη Λιβύη.

Μεταξύ άλλων, ο μέχρι σήμερα Πολιτικός Διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Κυριάκος Λουκάκης, θα αναλάβει την πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, ενώ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ τοποθετείται ο Ευάγγελος Σέκερης.

Τέλος, τη διπλωματική εκπροσώπηση στο Παρίσι αναμένεται να αναλάβει Δημήτριος Ζεβελάκης και στη Μαδρίτη ο Ηλίας Φωτόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή