ΚΟΜΜΑΤΑ

ΚΙΝΑΛ: Ανεβάζουν στροφές οι υποψήφιοι για την ηγεσία

H Φ. Γεννηματά θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, περιφέρεια παραδοσιακά κομβική για την παράταξη, και θα επισκεφθεί το Ηράκλειο, γενέτειρα του Ν. Ανδρουλάκη.

ΚΙΝΑΛ: Ανεβάζουν στροφές οι υποψήφιοι για την ηγεσία

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στην εσωκομματική σκακιέρα του ΚΙΝΑΛ, με τους τρεις –προσώρας– υποψηφίους για την ηγεσία να μετρούν δυνάμεις, αναζητώντας εδάφη ενίσχυσης των στρατοπέδων τους. Η πλευρά των «προεδρικών» συνεχίζει τις επαφές σε όλη την επικράτεια. H Φώφη Γεννηματά θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, περιφέρεια παραδοσιακά κομβική για την παράταξη, και στο Ηράκλειο, γενέτειρα του Νίκου Ανδρουλάκη, στην οποία, όπως τονίζουν από την ηγετικό πυρήνα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατέγραψε στις κάλπες του 2017 σημαντική επιρροή, την οποία τώρα στοχεύει να «ανανεώσει». Επόμενος σταθμός της θα είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ οι πληροφορίες θέλουν την ατζέντα της γεμάτη μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Στην αντίπερα όχθη, οι πληροφορίες που ήθελαν την πλευρά Ανδρουλάκη να ανακοινώνει το πλαίσιο διεκδίκησης της ηγεσίας εντός Ιουνίου δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Οι κινήσεις του ευρωβουλευτή είναι μεν δυναμικές, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει βιασύνη, σε αντίθεση με τον έτερο διεκδικητή της ηγεσίας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ήδη έχει παρουσιάσει τις θέσεις του, με έντονα «πασοκικό» πρόσημο. Είναι σαφές ότι όσο πλησιάζουμε στην καρδιά του καλοκαιριού χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ο χρονικός ορίζοντας για τον κ. Ανδρουλάκη θα μετατίθεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου, συμπίπτοντας με την κορύφωση της κούρσας και το ορόσημο της ιδρυτικής επετείου του ΠΑΣΟΚ, στις 3 του μηνός.

Την ίδια ώρα, δεν έχει περάσει απαρατήρητη η κινητικότητα που καταγράφεται από τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος από το 2019 και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά στο εσωκομματικό «κάδρο». Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού λέγεται ότι ο ίδιος επιθυμεί να θέσει σε πρώτο πλάνο ένα πολιτικό πλαίσιο «αναγέννησης» της παράταξης και όχι τα πρόσωπα ή τα σύμβολα που θα το εκφράσουν. Η διαμορφούμενη αίσθηση είναι πως παρότι δεν αναμένονται πολύ άμεσα κινήσεις που θα άλλαζαν τις ισορροπίες, το σενάριο να αποτελέσει τον τέταρτο υποψήφιο παραμένει δεδομένα «ζωντανό». Ο ίδιος μάλιστα, με τη σειρά του, βρέθηκε χθες στην Πάτρα, όπου είχε συναντήσεις με πρόσωπα και στελέχη «από την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη».