LIVE: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα προνόμια στους εμβολιασμένους

LIVE: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα προνόμια στους εμβολιασμένους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου η παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη των κυβερνητικών μέτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την χορήγηση μιας προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ για όλους τους νέους ηλικίας 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί αλλά και σε όσους πρόκειται να εμβολιαστούν. 

Η κάρτα θα εκδίδεται με το ΑΜΚΑ κάθε νέου μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για την πληρωμή ξενοδοχείων αλλά και την είσοδο σε θεάματα. 

Η ονομασία της κάρτας θα είναι «Freedom Pass», ή «Κάρτα Ελευθερίας» στα ελληνικά. 

«Ηρθε η ώρα να επιβραβευθεί μια ομάδα πολιτών αναφέρομαι στους 940.000 νέους από 18-25 ετών, είναι τα παιδιά που είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται τα ταξίδια και τη διασκέδασή τους να χάνονται», ανέφερε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «μια οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή και υπομονή τους».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διευκρίνισε ότι η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δηλαδή σε κινηματογράφους, θέατρα, για ακτοπλοϊκά εισιτήρια κτλ.

Ο ενδιαφερόμενος νέος θα μπορεί να κάνει αίτηση για την κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται και στο ψηφιακό πορτοφόλι των νέων, μέσω της πλατφόρμας gov.gr αφού έχει κάνει μια δόση του εμβολίου. Μετά την αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει μέσω e-mail όλες τις σχετικές οδηγίες την επόμενη ημέρα. Η κάρτα θα είναι έτοιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Επτά αλλαγές που έφερε στη ζωή μας η πανδημία

Άρση μέτρων: Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Τα νέα βήματα ελευθερίας

Στην παρουσίαση μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή