Τηλεοπτικές άδειες: Σήμερα στην προανακριτική της Βουλής η συζήτηση για το πόρισμα

Τηλεοπτικές άδειες: Σήμερα στην προανακριτική της Βουλής η συζήτηση για το πόρισμα

Το πόρισμα της πλειοψηφίας και οι πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τίθενται προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της «προανακριτικής» Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Ν. Παππά και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πόρισμα της πλειοψηφίας και οι πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τίθενται προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της «προανακριτικής» Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Ν. Παππά και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για την -εκτός απροόπτου- προτελευταία πράξη της εξαιρετικά ταραχώδους ειδικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η οποία προγραμματίζεται να κορυφωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα με τη συζήτηση και λήψη απόφασης στην Ολομέλεια από την εθνική αντιπροσωπεία. 

Η πληροφορία ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας δεν κάνει λόγο για το αδίκημα της δωροληψίας, αλλά για εκείνο της παράβασης καθήκοντος για τον πρώην υπουργό, ήδη πυροδότησε -όπως αναμενόταν- εκ νέου οξύτατη αντίδραση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κοινή εκτίμηση ήταν, μάλιστα, πως θα αποτελέσει πεδίο όχι μόνο για νέα αντιπαράθεση στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά και για οπολωτική σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έως και τη λύση απόφασης επί του πορίσματος σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας. Το κλίμα μεταξύ των δύο κομμάτων υπενθυμίζεται ότι αναλόγως είναι πολωθεί στο πρόσφατο παρελθόν, κατά την αντίστοιχη διαδικασία που είχε ακολουθηθεί για άλλη υπόθεση (Novartis) και -τότε- για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημ. Παπαγγελόπουλο. Χθες, σε ειδική συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε κλήρωση μεταξύ δικαστικών προκειμένου να συμπληρωθούν οι θέσεις μελών του Δικαστικού Συμβουλίου για εκείνη την υπόθεση, επειδή οι αρχικώς κληρωθέντες συνταξιοδοτούνται. Κατά τη χθεσινή διαδικασία κληρώθηκαν η κυρία Ελένη Μετσοβίτου-Φλουρή ασκούσα καθήκοντα Εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου και η κυρία Πελαγίας Ακάσογλου και ο κ. Γρ. Κουτσοκώστας ως αναπληρωματικά μέλη του Συμβουλίου. 

Πέραν των δύο αυτών «ειδικού ενδιαφέροντος» υποθέσεων, κυβερνώσα πλειοψηφία και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν τεθεί σε συγκρουσιακή τροχιά, ως γνωστόν, εφ’ όλης της ύλης: οικονομική και κοινωνική πολιτική είναι στο επίκεντρο, ενώ ανοικτά είναι και τα μέτωπα στα πεδία της αντιμετώπισης της πανδημίας και της εκπαίδευσης, με το ΣΥΡΙΖΑ να θέτει εκτός των άλλων πιεστικά και το θέμα των οικονομικών των κομμάτων. 

Χθες, η σύγκρουση εντός Βουλής εστιάστηκε στην οικονομική πολιτική με αφορμή την διαδικασία συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου, η ψήφιση του οποίου από την ολομέλεια προγραμματίστηκε για μεθαύριο Πέμπτη. Από τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατέστη εκ νέου σαφής η διαφωνία ως προς τις εκτιμήσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία και καταψηφίζουν το νομοθέτημα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή