Πυρά για την «κάρτα ελευθερίας»

Πυρά για την «κάρτα ελευθερίας»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «κάρτα ελευθερίας» των 150 ευρώ που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου για «εξαγορά» των νέων και πως η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει «σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα». «Η σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ, πέρα από εξευτελιστική για τη νέα γενιά, που μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει, είναι και ενδεικτική του τρόπου που σκέφτεται: τα πάντα αγοράζονται. Η αλληλεγγύη όμως είναι στάση ζωής. Δεν εξαργυρώνεται» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Καλούμε τον ανέμελο κ. Μητσοτάκη:

• Να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους, την ώρα μάλιστα που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, τέλος Ιουνίου αντί για 70% των πολιτών, όπως υποσχόταν, έχει εμβολιαστεί μόλις το 35% του πληθυσμού.

• Να σταματήσει να στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα χαλάρωσης, ζητώντας από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες, την ώρα που όλοι προειδοποιούν για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης “Δέλτα”». Από την Κουμουνδούρου κατηγορούν το Μαξίμου πως ενδιαφέρεται απλώς να μη φανεί το διαζύγιο που έχει πάρει με τη νέα γενιά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα φρόντιζε, όπως αναφέρουν, για τους πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι σε ποσοστό περίπου 35%.

Για ομολογία αποτυχίας κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ» και κατηγορώντας τη για λαϊκισμό. «Οι κίνδυνοι των μεταλλάξεων του ιού απαιτούν υψηλή συμμετοχή του πληθυσμού στον εμβολιασμό, από την οποία απέχουμε αρκετά.

Εχουμε προτείνει καμπάνια ενημέρωσης στοχευμένη, κινητές μονάδες εμβολιασμού, σοβαρά κίνητρα και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων». Σε υψηλούς τόνους η αντίδραση και από το ΚΚΕ, που τονίζει πως «τα ζητήματα του εμβολιασμού και γενικότερα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σοβαρά για να επιλυθούν με όρους ανταπόδοσης και με “δωράκια” στη νεολαία». «Είναι αδιανόητο ο Ελληνας πρωθυπουργός να βάζει ‘’κόμιστρο’’ στη ζωή των νέων, χωρίζοντας μάλιστα τα Ελληνόπουλα σε δυο κατηγορίες», αναφέρουν από την Ελληνική Λύση. Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε δήλωσή του υποστηρίζει πως είναι πολύ λίγα και πολύ αργά αυτά που δίνονται στους νέους: «Το κάνει για να συγκαλύψει το γεγονός ότι δεν δημιούργησε το δίκτυο των μαζικών τεστ, το δίκτυο των κέντρων εμβολιασμού και αναγκάζεται με αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις να τραβήξει τους νέους να εμβολιαστούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή