ΝΔ: Προτείνει άσκηση ποινικής δίωξης κατά Ν. Παππά

ΝΔ: Προτείνει άσκηση ποινικής δίωξης κατά Ν. Παππά

Το πόρισμα της πλειοψηφίας της «προανακριτικής» Επιτροπής της Βουλής θα εισαχθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες στην Ολομέλεια, προς ψήφιση

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ν. Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση προτείνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της πλειοψηφίας της «προανακριτικής» Επιτροπής της Βουλής, που κατατέθηκε για να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής και το οποίο θα εισαχθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες στην Ολομέλεια, προς ψήφιση από την εθνική αντιπροσωπεία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, παράλληλα, ότι προτείνεται η διαβίβαση του πορίσματος καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής «στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες αρχές (φορολογική και αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) αναφορικά με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα».

Πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ χαρακτηρίζουν «τεκμηριωμένο και στοιχειοθετημένο» το πόρισμα της πλειοψηφίας, σημειώνοντας ότι είναι «καταπέλτης για τον Νίκο Παππά και τις παρασκηνιακές μεθόδους που ακολούθησε την επίμαχη περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η πρόταση πορίσματος των μελών-βουλευτών της ΝΔ περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την επιχείρηση χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης και δημιουργίας του «ΣΥΡΙΖΑ channel» από τον τότε ισχυρό υπουργό Επικρατείας κ. Παππά, αποκαλύπτοντας το χρονικό των μυστικών επαφών  και των εικονικών συμβάσεων μέχρι τη δημιουργία της εφημερίδας Documento που εκδόθηκε για να προβάλει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους και μάλιστα τις συζύγους τους».

Ως αποδεικτικό υλικό για την κατάρτιση της πρότασης πορίσματος προβάλλονται τα «αναλυτικά στοιχεία, sms και email που κατέθεσε ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» Χρήστος Καλογρίτσας», καθώς και οι καταθέσεις «μιας σειράς κρίσιμων μαρτύρων που ρίχνουν φως στις σκοτεινές διαδρομές μαύρου χρήματος». 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πορισματική πρόταση των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει σε αθωωτικό συμπέρασμα για τον κ. Παππά.

«Είναι κατάδηλο ότι στην διερευνώμενη υπόθεση δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για την τέλεση οποιασδήποτε εγκληματικής πράξης από τον ελεγχόμενο πρώην Υπουργό, Νίκο Παππά, και ως εκ τούτου δεν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για ουδεμία εκ των διερευνώμενων πράξεων», σημειώνεται χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες στην πρόταση αυτή.

Επιπλέον, για «πολύ σοβαρές ενδείξεις έως και αποδείξεις για ενεργό συμμετοχή, από την αρχή έως το τέλος, του Ν. Παππά στην όλη μεθόδευση» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον «μερικό έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου, μέσω της νόθευσης και χειραγώγησης του διαγωνισμού» το 2016, κάνει λόγο σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση πορίσματος στην οποία κατέληξε το ΚΙΝΑΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή