Το πόρισμα Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Το πόρισμα Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Ενδείξεις για «παράβαση καθήκοντος» το συμπέρασμα από Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πλειοψηφία να θεωρεί ότι έχουν προκύψει ενδείξεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του κ. Ν. Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016, και συνεπώς πως θα πρέπει να συνεχιστεί η δικαστική έρευνα, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες της με τη σύνταξη πορίσματος, επί του οποίου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να αποφανθεί μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας.

Στο επιβαρυντικό για τον τέως υπουργό των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπέρασμα καταλήγουν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαφωνεί, υποστηρίζοντας ότι από τις εργασίες της επιτροπής δεν έχουν προκύψει ενδείξεις για την τέλεση οποιασδήποτε εγκληματικής πράξης από τον ελεγχόμενο τέως υπουργό. 

Για πολιτικές ευθύνες, αλλά όχι για ικανές και επαρκείς ενδείξεις για τέλεση από μέρους του κ. Ν. Παππά ποινικών αδικημάτων, κάνει λόγο το ΚΚΕ, ενώ αποχή από τη διαδικασία δηλώνει, έπειτα από το ΜέΡΑ25, και η Ελληνική Λύση.

Το πόρισμα της «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που πιθανά έχουν διαπραχθεί από τον τέως υπουργό κ. Νικόλαο Παππά», που επιδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής χθες το μεσημέρι από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Στ. Κελέτση, «θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, θα διανεμηθεί στα κόμματα και στους συναδέλφους  βουλευτές και εν συνεχεία θα ορίσουμε την ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια», σημείωσε ο κ. Κ. Τασούλας.
«Ανθρακες ο θησαυρός. Η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια, έσπασε τα μούτρα της και ανέκρουσε πρύμναν. Η βασική κατηγορία περί δήθεν δωροληψίας για τον Νίκο Παππά αποσύρεται υπό τον φόβο ότι θα τους εξέθετε βαρύτατα η ίδια η Δικαιοσύνη.

Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια πολιτική ιστορία όπου ένα πολιτικό κόμμα πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ένα κορυφαίο στέλεχός του ελέγχεται μόνο για παράβαση καθήκοντος και όχι για δωροληψία», απαντά η Ν.Δ. και προσθέτει: «Ο κ. Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός, σχεδόν πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ο στενότερος συνεργάτης του και κορυφαίος υπουργός του προτείνεται να παραπεμφθεί για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα. Αυτό που για κάθε πολιτικό κόμμα θα αποτελούσε στίγμα, ο κ. Τσίπρας το προσπερνάει αδιάφορα. Είναι προφανής η αμηχανία και το πολιτικό αδιέξοδό του. Καλύπτει τον “πρωταγωνιστή” των παρασκηνιακών διεργασιών του στημένου διαγωνισμού για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών το 2016 και συντάσσεται πλήρως με τον κ. Παππά, όπως έχει κάνει για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα. Τον λόγο πλέον θα έχει η ελληνική Δικαιοσύνη τόσο για τον Νίκο Παππά όσο και για τους συνεργούς του».

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς σε δήλωσή του σημείωσε: «Είναι μία ημέρα δικαίωσης. Μέσα σε μόλις 2,5 μήνες και για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία μιας προανακριτικής επιτροπής, οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Ηρθαν, προφανώς, σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα και την πραγματικότητα και έκαναν όπισθεν ολοταχώς». Αφορμή για τις συγκεκριμένες επισημάνσεις αποτελεί το γεγονός ότι όπως σημειώνεται στις πορισματικές προτάσεις δεν προέκυψαν σαφείς ενδείξεις για το ένα εκ των δύο ερευνηθέντων αδικημάτων, δηλαδή εκείνο της δωροληψίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή