«Πέρασε» με τις ψήφους της Ν.Δ. το Μεσοπρόθεσμο

«Πέρασε» με τις ψήφους της Ν.Δ. το Μεσοπρόθεσμο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις θετικές ψήφους μόνο της κυβερνώσας πλειοψηφίας, όπως καταδείχθηκε στις δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, εισάγεται σήμερα προς τελική συζήτηση και έγκριση το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025».

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε να προβάλει θετικά σενάρια ως προς τις μελλοντικές δημοσιονομικές εξελίξεις, μια στάση η οποία συνεχώς αμφισβητείται από την αντιπολίτευση. «Η πορεία της οικονομίας, που εν μέρει αντανακλάται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής που παρουσιάζεται εδώ, είναι σαφές ότι έως τώρα έχει διαμορφωθεί καλύτερα απ’ ό,τι προέβλεπαν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις, σε σχέση με το παρελθόν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης και συμπλήρωσε: «Το Μεσοπρόθεσμο μας δίνει το σενάριο βάσης στους επόμενους μήνες και στα επόμενα χρόνια. Αυτό το σενάριο θα εξελιχθεί και πιστεύω ότι θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα από τα νούμερα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής».

«Διαφωνούμε τόσο στη στόχευση όσο και στο κατά πόσον μπορούμε να εμπιστευτούμε τις προβλέψεις σας», αντέτεινε η εισηγήτρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αικατερίνη Παπανάτσιου, με την ίδια αλλά και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις παρεμβάσεις τους να υποστηρίζουν εκ νέου ότι η οικονομική πολιτική των συγκυβερνήσεών τους με τους ΑΝΕΛ είχε θετικό αποτύπωμα και στην οικονομία: «Σας παραδώσαμε μια ευνοϊκή δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση με χρέος ρυθμισμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπανάτσιου. «Το 2015 είχαμε μια κυβέρνηση, έναν οδηγό του αυτοκινήτου που ξεκίνησε να οδηγά με 100 χιλιόμετρα προς τα πίσω προς τον τοίχο, ήταν και διάφοροι πάνω στο καπό που χόρευαν χαρούμενοι, γιατί πήγαιναν με 100 χιλιόμετρα προς τον τοίχο» σχολίασε καυστικά ο κ. Σκυλακάκης.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφυγε γιατί ο ελληνικός λαός απόλυτα είχε την πεποίθηση ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει την Ελλάδα», επισήμανε μεταξύ άλλων εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο κ. Γ. Αρβανιτίδης, για να προσθέσει ότι «με το Μεσοπρόθεσμο η σημερινή κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση κανονικότητας». Με έντονη κριτική για τις επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία συνόδευσαν οι βουλευτές των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης την αρνητική ψήφο τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή