Απαλλαγή Παπασταύρου για λίστα Λαγκάρντ

Απαλλαγή Παπασταύρου για λίστα Λαγκάρντ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από έξι χρόνια δικαστικών εμπλοκών και πολιτικών στοχοποιήσεων, ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, απαλλάχθηκε με αμετάκλητο βούλευμα από όλες τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ και διάφορες φορολογικές εκκρεμότητες.

Η περίπτωση Παπασταύρου είχε προβληθεί από το 2015 και στη συνέχεια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως συνώνυμο της διαπλοκής, με σαφείς υπαινιγμούς ακόμα και μέσα στη Βουλή για υπόνοιες διακίνησης πολιτικού χρήματος. 

Ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου χθες έξω από τον Αρειο Πάγο, μετά την αμετάκλητη και ολοκληρωτική αθώωση, δήλωσε: «Στοχοποιήθηκα βάναυσα, αδίστακτα, λόγω της πολιτικής δράσης μου με τη Νέα Δημοκρατία και της συνεργασίας μου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η υπόθεσή μου είναι ο ορισμός της πολιτικής δίωξης. Η Δικαιοσύνη όμως μίλησε, παρά την προσπάθεια χειραγώγησής της. Χρειάστηκαν έξι δύσκολα χρόνια για να δικαιωθώ. Και δικαιώθηκα. Πλήρως, με σειρά από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για όλα όσα με κατηγορούσαν».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ανεπιτυχείς προσπάθειες και στους εκβιασμούς που είχε δεχθεί από εισαγγελικής πλευράς για να ενοχοποιήσει για οικονομικά θέματα τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ κάλεσε τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη για την άδικη στοχοποίησή του, σημειώνοντας: «Την περιμένω τη συγγνώμη, όχι ως προσωπική δικαίωση, αλλά ως πρώτο βήμα προκειμένου κανείς αθώος να μην υποστεί όλα όσα έγιναν εις βάρος μου. Είναι θέμα δημοκρατίας».

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «χρειάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια για να κερδίσει πίσω τη ζωή του ο Σταύρος Παπασταύρου» και επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για κατασκευασμένες κατηγορίες και διαπόμπευση.

«Λυπάμαι τον κ. Τσίπρα, γιατί επιδίωξε μια Ελλάδα – Μπανανία αντί για Πολιτεία και κράτος δικαίου. Ομως ευχαριστώ τον κ. Τσίπρα, γιατί απέδειξε ότι στην πολιτική δικαιώνονται οι αρχές, οι αξίες, η σοβαρότητα και όχι η λάσπη. Ναι λοιπόν, κ. Τσίπρα, όπως σας είχα πει και τότε, “μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρου”», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν κάνοντας λόγο για ευθύνες του κ. Σαμαρά σε σχέση με τις λίστες φοροδιαφυγής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή