Νέα αντιπαράθεση για την πανδημία

Νέα αντιπαράθεση για την πανδημία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πεδίο της πανδημίας θα εξακολουθεί να αποτελεί σημείο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ειδικά ό,τι έχει να κάνει με την πορεία των εμβολιασμών και τις συνοδευτικές αποφάσεις που λαμβάνει το Μαξίμου ενόψει του καλοκαιριού. Η αναφορά του Ακη Σκέρτσου πως τα όποια μελλοντικά περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη, προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης. 

Από την Κουμουνδούρου χαρακτήρισαν «ακραία διχαστική» τη δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, που προσπαθεί να κρύψει τις τραγικές αστοχίες της κυβέρνησης, σημειώνοντας: «Στη μέση του καλοκαιριού το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων είναι κάτω του 40%, ενώ ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν 70% έως τον Ιούνιο. Με τις παλινωδίες για το AstraZeneca και τη χυδαία προσπάθεια εξαγοράς των νέων με πρόσχημα το εμβόλιο, καλλιέργησε μόνος του αμφιβολίες στους πολίτες και έδωσε τροφή στους αντιεμβολιαστές. Δεν έχει σχέδιο για την επανεκκίνηση της εστίασης και πετάει το μπαλάκι στους καταστηματάρχες και τους απειλεί».

Και η Φώφη Γεννηματά με δήλωσή της εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση: «Οι ανεφάρμοστες εξαγγελίες και οι απειλές των υπουργών δεν είναι λύση. Χρειάζεται συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς, αλλά και επιτάχυνση των εμβολιασμών με ενημέρωση, υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και κινητές μονάδες. Αρκετά με το θέαμα, χρειάζεται δουλειά». «Είναι ευθύνη του κράτους η ουσιαστική ενημέρωση του λαού, η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, έτσι ώστε να εμπεδώνεται και η ατομική ευθύνη», αναφέρουν από το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή