Εισαγγελική έρευνα και μήνυση Χαρδαλιά

Εισαγγελική έρευνα και μήνυση Χαρδαλιά

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εισαγγελική παρέμβαση για διερεύνηση της βασιμότητας του ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» προκάλεσε το δημοσίευμα που φέρει τον Νίκο Χαρδαλιά να δίνει άδεια να περάσουν από το αεροδρόμιο τέσσερα άτομα συνοδείας της τουρκικής ομάδας Φενέρμπαχτσε, αν και είχαν πυρετό, ενώ και ο ίδιος το διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, προχωρώντας στην κατάθεση αγωγής κατά της εφημερίδας. Οπως αναφέρεται στο άρθρο, στις 22 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση της επιβολής σκληρού lockdown από την κυβέρνηση και ενώ ήδη εφαρμόζονταν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας, ενημερώνεται –μέσω sms– από τον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας ο επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ότι υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή της τουρκικής ομάδας. «Και εκείνος απαντά με απρόσμενο τρόπο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα. 

«Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.
Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.
Αξιωματικός: Σίγουρα;
Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο».

Εντονη και σε υψηλούς τόνους ήταν η αντίδραση του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έκανε λόγο για «συκοφαντικό δημοσίευμα το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Πολιτική Προστασία». Ο κ. Χαρδαλιάς προχώρησε άμεσα στην κατάθεση αγωγής για «όσα ψευδώς αναφέρονται», όπως τονίζει χαρακτηριστικά, καθώς και σε «μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων, ώστε η υπογράφουσα δημοσιογράφος και η σύνταξη της εφημερίδας να προσκομίσουν τα στοιχεία που διατείνονται ότι έχουν και να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες άλλων εμπλεκόμενων προσώπων». Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως «ως προς την ουσία του ζητήματος, επισημαίνω ότι ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων – συνοδών της ομάδας μπάσκετ Fenerbahce με πυρετό στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”».

Για εγκληματική και ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ την αποπομπή του Νίκου Χαρδαλιά ζήτησε ο Νάσος Ηλιόπουλος: «Οι διάλογοι που αποκαλύπτει η “Εφημερίδα των Συντακτών” για τις εντολές Χαρδαλιά και τα “πακιστανικά” τηλέφωνα που χρησιμοποιούν κρατικοί αξιωματικοί είναι σοκαριστικοί». Ο Παναγιώτης Βλάχος από το ΚΙΝΑΛ τονίζει πως πρέπει να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την εφημερίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή