Κορωνοϊός: Τα μέτρα που εξετάζονται για να μπει φρένο στην «έκρηξη» κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που εξετάζονται για να μπει φρένο στην «έκρηξη» κρουσμάτων

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εισήγηση για υποχρεωτικό rapid test σε όσους εργάζονται στον τουριστικό κλάδο, δηλαδή σε ξενοδοχεία, εστίαση, μπαρ και καφέ, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, είναι πιθανόν να προβεί η Επιτροπή κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, σε μία ακόμα προσπάθεια να μπει φρένο στην απότομη αύξηση των κρουσμάτων που, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, έχει προέλθει από τον χώρο της διασκέδασης. Αυτό που μένει να φανεί είναι εάν το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ οριζόντια ή σε πρώτη φάση θα αφορά μόνο νησιά με ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο. Τα υποχρεωτικά τεστ, σε περίπτωση που τεθούν σε ισχύ, δεν θα επιβαρύνουν τους εργαζομένους. Το ένα εκ των δύο υποχρεωτικών θα γίνεται σίγουρα δωρεάν από τις κινητές ομάδες υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, που ήδη από χθες πραγματοποιούν δωρεάν τεστ σε 141 σημεία σε όλη τη χώρα. Το δεύτερο δεν αποκλείεται να επιβαρύνει τον επιχειρηματία. 

Μείωση ωραρίου

Ενα τέτοιο μέτρο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα έχει τα εξής θετικά αποτελέσματα: Πρώτον, θα αυξήσει το τείχος προστασίας, καθώς τα rapid tests είναι πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα self tests. Επίσης, τα rapid tests καταγράφονται και ελέγχονται, σε αντίθεση με τα self tests, που είναι περισσότερο για «προσωπική χρήση». Το κυριότερο όμως που επιτυγχάνει ένα τέτοιο μέτρο είναι να πιέσει τον κρίσιμο κλάδο των εργαζομένων στον τουρισμό να στραφεί προς το εμβόλιο, καθώς η διπλή ανά εβδομάδα διαδικασία rapid test αποτελεί αναμφίβολα μια δοκιμασία.

Εξάλλου, όλα τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα είναι προς την ίδια κατεύθυνση: πλήρης ελευθερία για τους εργαζομένους και «δύσκολη ζωή» για τους μη εμβολιασμένους. Κατά τα λοιπά, μέχρι και χθες δεν υπήρχε διάθεση από πλευράς κυβέρνησης για μεγάλη αυστηροποίηση των μέτρων, αλλά για «μικρές και καίριες επεμβάσεις», όπως ανέφερε στην «Κ» κυβερνητική πηγή. Για παράδειγμα, υπάρχει στο τραπέζι σενάριο λειτουργίας της εστίασης στις περιοχές που έχουν αυξημένα κρούσματα έως τη μία τη νύχτα, ώστε να αποφευχθεί ο νυχτερινός συνωστισμός στα μπαρ.

Στο Κερατσίνι

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που εξετάζονται για να μπει φρένο στην «έκρηξη» κρουσμάτων-1
«Η κυβέρνηση ουδέποτε υποχώρησε από τη δέσμευσή της να είναι κοντά στους πολίτες, ειδικά στους πιο αδύναμους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου (φωτ. INTIME NEWS).

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ημέρα  της επετείου δύο ετών από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., βρέθηκε στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου. «Εγκαινιάζουμε ένα πρότυπο πολυδύναμο κέντρο υγείας εδώ στο Κερατσίνι, που θα καλύψει τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας από το Κερατσίνι, από τη Δραπετσώνα, από το Πέραμα, και είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι, παρά τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε τους τελευταίους 18 μήνες, η κυβέρνηση ουδέποτε υποχώρησε από τη δέσμευσή της να είναι κοντά στους πολίτες, ειδικά στους πιο αδύναμους», τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι το κέντρο υγείας είναι άρτια εξοπλισμένο τεχνολογικά αλλά και πλήρως στελεχωμένο και με τη συνεχή λειτουργία του θα αποφορτίσει τα νοσοκομεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή