Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης διχάζει αντί να ενώνει

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης διχάζει αντί να ενώνει

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπό μάλης, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τον κύκλο των περιοδειών που ξεκίνησε από τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και στα τέλη της άλλης εβδομάδας θα επισκεφθεί την Κρήτη. Στην Κουμουνδούρου έχουν εκτιμήσει πως πλέον είναι αναγκαίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πυκνώσει τις επαφές του με επαγγελματίες, φορείς, συνδικαλιστικές ενώσεις και εργαζομένους στην περιφέρεια. Πρώτον, για να επικοινωνήσει τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία, την υγεία, την οικονομία και το κοινωνικό κράτος και, δεύτερον, για να αναδείξει τις αστοχίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Δεν είναι τυχαίο πως το νέο μήνυμά του ήταν μεγαλύτερο από κάθε προηγούμενο. Είχε πεντάλεπτη διάρκεια και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως έχει χάσει την αξιοπιστία του: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει ούτε σχέδιο ούτε σοβαρότητα… αντί να πάρουν μέτρα για τη μετάλλαξη “Δ” που χτυπά και τη χώρα μας, καλούσαν τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες. Και τώρα λένε πως πρόκειται για “παρεξήγηση” και τις επαναφέρουν, αφού όμως πρώτα έγινε η ζημιά. Και τέλος, αντί να ενώσουν την κοινωνία απέναντι στον κοινό εχθρό, επενδύουν στον διχασμό και χωρίζουν τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Συνεχίζοντας την επίθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πολύ λίγο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να διαχειριστεί μια τόσο σοβαρή υγειονομική κρίση και συμπλήρωσε πως «κάθε του κίνηση αποσκοπεί στο να επιτεθεί. Είτε στους νέους, είτε στους υγειονομικούς, είτε σε όσους πολίτες έχουν επιφυλάξεις, είτε στους πολιτικούς του αντιπάλους». Ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να φορούν τις μάσκες τους προκειμένου να ορθωθεί ένα τείχος απέναντι στην πανδημία.

Απάντηση Πελώνη

«Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσίπρα να μη μιλάει για διχασμό, ειδικά λίγες μέρες μετά τις 5 Ιουλίου. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη. Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως «πολύ περισσότερο, να μην ισχυρίζεται ότι έβαλε πλάτη στην πανδημία, όταν από την πρώτη στιγμή λέει “όχι” σε όποια πρωτοβουλία αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας. Καλωσορίζουμε την όψιμη προτροπή του στους πολίτες να εμβολιαστούν, παρότι την ίδια στιγμή ηγετικά στελέχη του κόμματός του ρίχνουν νερό στον μύλο του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

Συνέχεια επιχειρεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που, επικαλούμενη sms, φέρει τον Νίκο Χαρδαλιά να δίνει άδεια τον περασμένο Οκτώβριο να περάσουν από το αεροδρόμιο τέσσερα άτομα συνοδείας της τουρκικής ομάδας Φενέρμπαχτσε, αν και είχαν πυρετό. Ο Χρήστος Σπίρτζης προχώρησε σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με ερωτήματα που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας και τη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διέψευσε το ρεπορτάζ, το χαρακτήρισε συκοφαντικό και έχει προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής και μήνυσης προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή