ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Γενική καραντίνα δεν θα υπάρξει ξανά

«Πρέπει να διαχειριστούμε την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα με ψυχραιμία» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Αδ. Γεωργιάδης: Γενική καραντίνα δεν θα υπάρξει ξανά

«Πρέπει να διαχειριστούμε την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα με ψυχραιμία» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «ξεκινάμε με τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα, αλλά από την άλλη, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάλογη πίεση στο σύστημα υγείας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «αν κάθε μέρα αλλάζουμε τα μέτρα, στο τέλος θα μπερδευτούμε και οι ίδιοι».

Υπογράμμισε, δε, ότι γενική καραντίνα δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά, διότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν στις ΜΕΘ.

Όπως είπε, οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πάνω από το 50% του πληθυσμού. Σημείωσε, δε, ότι «αυτούς δεν έχουμε το δικαίωμα να τους περιορίσουμε, έχουν κάνει το καθήκον τους».

Συνέστησε πάντως σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ειδικά στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, να είναι προσεκτικοί, αποφεύγοντας τις επαφές με όσους κινούνται.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τζανάκης: Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν

Ως προς τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «αυτοί που έχουν κάνει την πρώτη δόση, μέσα στις επόμενες ημέρες συμπληρώνουν και τη δεύτερη δόση. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι ή έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να κάτσουν με την παρέα τους σε εξωτερικούς χώρους, δεν είναι απαραίτητο να πάνε σε εσωτερικό χώρο, καλοκαίρι είναι».

Τελευταίες ειδήσεις