Σύγκρουση για τους εμβολιασμούς

Σύγκρουση για τους εμβολιασμούς

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κυβερνητικές αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των πολιτών, αλλά και οι ελευθερίες που θα απολαμβάνουν προκάλεσαν νέα πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «μουρμούρα» από τον Παύλο Πολάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του λέει «“ναι‘‘ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Λέμε κατηγορηματικό “όχι‘‘ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο σύνολο του πληθυσμού». Στην Κουμουνδούρου έχει γίνει συζήτηση για την ισορροπία ανάμεσα στα κίνητρα και τα αντικίνητρα που πρέπει να δίνονται σε όσους αποφασίζουν να κάνουν το εμβόλιο και όσους διστάζουν. Διαφωνούν με τον διαχωρισμό των καταστημάτων εστίασης. «Θα έχουμε κάποιες υπηρεσίες, εστιατόρια ή μαγαζιά που θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Ξέρετε τι ένταση μπορεί να δημιουργήσει αυτό χωρίς λόγο στην ελληνική κοινωνία;», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά τις ενστάσεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ασκούμενη πολιτική στην πανδημία, ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε στο γραφείο του τον Σωτήρη Τσιόδρα παρουσία της επιδημιολόγου Αθηνάς Λινού. Ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει να δελεάζει τους πολίτες με «ανόητα κίνητρα και χαρτζιλίκια» και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους πολίτες: «Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αίσθημα αλληλεγγύης. Να αγνοήσουν τον ανεύθυνα διχαστικό λόγο του κ. Μητσοτάκη. Να εμβολιαστούν, να φοράνε μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας». Καυστικό ήταν το σχόλιο της Αριστοτελίας Πελώνη, που μίλησε και για vertigo του κ. Τσίπρα, που το πρωί μιλάει για βούρδουλες και τιμωρία και το απόγευμα κάνει έκκληση υπέρ της τήρησης των μέτρων: «Οσο για το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για την επιστήμη και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ίσως να έπειθε κάποιους αν δεν είχε αργήσει ενάμιση χρόνο, στη διάρκεια του οποίου τα στελέχη και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ τον λοιδορούσαν».

Οσον αφορά τον Παύλο Πολάκη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για τη στάση του κατά των εμβολιασμών, στη συνέντευξη που παραχώρησε, επιχείρησε για άλλη μια φορά να ρίξει τους τόνους: «Ακούμε τις απόψεις, η γραμμή όμως είναι ξεκάθαρη. Και είναι η συλλογική μας γραμμή και η συλλογική επεξεργασία. Δεν είναι πειραματικό το εμβόλιο. Ομως έχει δίκιο ότι η φάση τρία δεν ολοκληρώθηκε. Η ανθρωπότητα δεν είχε την πολυτέλεια, όμως, να περιμένει την ολοκλήρωση της φάσης τρία».

Στο θέμα επανήλθε και ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη επέλεξε να μην αναφερθεί, όπως ο αρχηγός του, υπέρ του εμβολιασμού των υγειονομικών: «Το διάγγελμά σας ήταν ένα μήνυμα διχασμού που προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό, κάνει κακό στην εμβολιαστική προσπάθεια και είναι η απέλπιδα προσπάθειά σας να καλύψετε την καταστροφική διαχείριση πανδημίας». Αμεση ήταν η απάντηση από τη Ν.Δ.: «Ο κ. Πολάκης εμφανίζεται να ανησυχεί και για την εμβολιαστική προσπάθεια. Κι αυτό, τη στιγμή που ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει, παραμένει ανεμβολίαστος και διαδίδει κατά καιρούς διάφορες απίθανες αντιεπιστημονικές θεωρίες. Τώρα κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, με πρόσχημα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή