Νίκος Παππάς: Παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες

Νίκος Παππάς: Παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες

Επί συνόλου 277 παρόντων βουλευτών, 178 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 86 βουλευτές ψήφισαν «όχι», 12 βουλευτές (ΚΚΕ) δήλωσαν «παρών», ενώ βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραπομπή του Νίκου Παππά σε ειδικό δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αποφάσισε η Βουλή το βράδυ της Τετάρτης. 

Επί συνόλου 277 παρόντων βουλευτών, 178 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 86 βουλευτές ψήφισαν «όχι», 12 βουλευτές (ΚΚΕ) δήλωσαν «παρών», ενώ βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Σημειώνεται ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, που είχαν ταχθεί υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του κ. Παππά, αριθμούν 180 βουλευτές (158 ΝΔ, 22 Κίνημα Αλλαγής), του ΣΥΡΙΖΑ 86 (ψήφισαν 85 καθώς ο κ. Παππάς δεν δικαιούτο να ψηφίσει), του ΚΚΕ 15, της Ελληνικής Λύσης 10 και του ΜέΡΑ 9. Συνεπώς, κατεγράφησαν δύο «διαρροές» στην υπερψήφιση της παραπομπής. 

Είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία συζήτησης στην ολομέλεια, και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Με βάση σχετική πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ως το πρόσωπο κατά του οποίου στράφηκε η πρόταση άσκησης δίωξης. Τέλος, απουσίασαν από την ψηφοφορία τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Μετά την παραπάνω απόφαση της Βουλής, το σώμα θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Νίκος Παππάς: Η πλειοψηφία έμεινε με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας

Για σύγκρουση της Νέας Δημοκρατίας με την αλήθεια έκανε λόγο, στην πρώτη του αντίδραση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Η Ν.Δ. συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Όπως είπε «η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές. Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους βουλευτές του

Σχολιάζοντας την παραπομπή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως «ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του σε όλα τα μείζονα που απειλούν τους πολίτες και να υπηρετήσει τις απαιτήσεις της διαπλοκής, όπως φαίνεται δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους βουλευτές του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή