ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: 600.000 ραντεβού για εμβολιασμό κλείστηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί σχεδόν 600.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό, με το ένα τρίτο από αυτά να αφορά σε νέους ηλικίας 18-29 ετών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Β. Κικίλιας: 600.000 ραντεβού για εμβολιασμό κλείστηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί σχεδόν 600.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό, με το ένα τρίτο από αυτά να αφορά σε νέους ηλικίας 18-29 ετών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Την ελευθερία την στερεί ο ιός, άρα πάμε κόντρα στον ιό και όχι στον εμβολιασμό» τόνισε, απευθύνοντας νέα έκκληση να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει μέχρι στιγμής.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Γκάγκα: «Στα 32 έτη ο μέσος όρος των νοσηλευόμενων – Μετατρέψαμε πάλι κλινικές σε COVID»

«Αυτό θέλω να πω στα νέα παιδιά: Η μαγκιά και η μάχη είναι απέναντι στην αρρώστια. Η μάχη και ο τσαμπουκάς είναι απέναντι σε αυτό το οποίο μας κρατάει πίσω. Και αν θέλουμε μία καλύτερη κοινωνία, θεωρώ ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, όπως τα νούμερα σιγά-σιγά δείχνουν ότι το κάνουν, να εμβολιαστούν και να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή τους. Άρα, κόντρα στον ιό, κόντρα στην αρρώστια. Όχι κόντρα στον εμβολιασμό» τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν μείνει ανεμβολίαστοι, θα σπεύσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου να εμβολιαστούν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Με μετάλλαξη Δέλτα το 50% των νέων κρουσμάτων

Σε αντίθετη περίπτωση, υπενθύμισε ότι η πολιτεία θα λάβει τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε επίσης ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα, με φόντο το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σε αυξημένη επιτήρηση 6 περιοχές – Ποιοι εργαζόμενοι θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα

Όπως είπε, υπάρχει μια μικρή, αργή αύξηση στις νοσηλείες λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που προβληματίζει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Επανέλαβε εξάλλου ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, προσθέτοντας ότι μεταφέρουν τον ιό σε άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Παπαευαγγέλου: Οι νέοι μεταφέρουν τον ιό από τα νησιά

Τελευταίες ειδήσεις

2.794 νέα κρούσματα, 6 θάνατοι, 132 διασωληνωμένοι