Η στασιμότητα και η ελπιδοφόρα δυναμική

Η στασιμότητα και η ελπιδοφόρα δυναμική

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από όσα γράφονται στα ΜΜΕ, πληροφορούμαστε ότι σε λίγους μήνες θα εκλεγεί νέος επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Δεν είναι του παρόντος να ασχοληθώ με τις διαδικασίες εκλογής τη διαφάνεια και τελικά την αξιοπιστία του αποτελέσματος.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η ποιότητα των διαδικασιών, η μαζική συμμετοχή και οι ξεκάθαροι στόχοι συμβατοί με τις ανάγκες της κοινωνίας θα καθορίσουν την επομένη της εκλογής πορεία.

Ακόμη πιο βέβαιο είναι ότι στο τελικό αποτέλεσμα θα μετρήσει αν το ΚΙΝΑΛ παύσει να είναι ένα άθυρμα προσώπων και ένα συνονθύλευμα απόψεων που δεν μπορεί να βρει κοινό βηματισμό πολιτικής στρατηγικής κα στόχων αλλά εξαντλείται σε τακτικισμούς της καθημερινότητας πολλές φορές χωρίς πολιτική ενότητα.

Γιατί μέχρι τώρα παρατηρούμε μια κατά περίπτωση πρόσκαιρη πολιτική ενότητα με επιμέρους αντιδράσεις στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που όμως δε μπορεί να αποτελέσουν βάση- αφετηρία για ένα  Μαζικό Κίνημα πολιτικό, δημοκρατικό, προοδευτικό, ριζοσπαστικό, ικανό να αμφισβητήσει την στρατηγική της κυβέρνησης κα να θέσει τέρμα στην καθημερινή κακοποίηση που υφίσταται η δημοκρατική προοδευτική αντίληψη από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, και εν τέλει  να επανακαθορίσει τους πολιτικούς όρους και συσχετισμούς μέσα στη κοινωνία να δώσει διέξοδο και κυβερνητική προοπτική σε εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που παρακολουθούν από την εξέδρα ή ακόμη αδιαφορούν πλήρως, γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική

Η τωρινή ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει δείξει τα όρια της που όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα των εκλογών είναι τα όρια ενός μικρομεσαίου στάσιμου κόμματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τωρινή ηγεσία προσπάθησε όσο μπορούσε και έχει δοκιμαστεί στις εκλογές. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό και είναι τιμητικό για μια ηγεσία που το πολιτικό της αφήγημα δεν πείθει τους πολίτες να αποχωρεί από μόνη της.

Σήμερα ο δημοκρατικός προοδευτικός χώρος ο χώρος που ιστορικά εξέφρασε και δικαίωσε το ΠΑΣΟΚ απαιτεί ανασύνταξη και ενότητα δυνάμεων μέσα στην κοινωνία, απαιτεί επανασύνδεση με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και τους πολίτες που συνδέθηκαν και συμπορεύθηκαν με το ΠΑΣΟΚ.

Στην εκλογική διαδικασία για εκλογή νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ στην πραγματικότητα θα αναμετρηθούν οι μηχανισμοί με την κοινωνία, η καθαρότητα πολιτικής στρατηγικής με την ασάφεια και την θολούρα,  η στασιμότητα με μια νέα εξελικτική και ελπιδοφόρα δυναμική.

Όμως δεν είναι μόνον αυτά τα θέματα της γενικής πολιτικής στρατηγικής και φυσιογνωμίας, είναι και τα άμεσα πολιτικά που αφορούν την κυβερνησιμότητα της χώρας, με δεδομένο ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική και η χώρα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη.

Με βάση αυτές μου τις σκέψεις που συνοπτικά αναφέρθηκαν καλούνται οι πολίτες να κάνουν τις επιλογές τους στην κάλπη.

Με κάθε σεβασμό στην σημερινή ηγεσία, η αλήθεια είναι ότι τα πολιτικά της όρια έχουν εξαντληθεί.

Η σημερινή Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μετράει ήδη έξι χρόνια στην ηγεσία της παράταξης.

Η παράταξη βρίσκεται σε δύσκολα σταυροδρόμια και απαιτεί ξεκάθαρες,  ρηξικέλευθες αποφάσεις και απαντήσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με παρρησία κατέθεσε τη υποψηφιότητα και τις προτάσεις του ξεκαθάρισε ότι στρατηγικά και πολιτικά μπαίνει σε πρώτη γραμμή το ΠΑΣΟΚ χωρίς υποσημειώσεις ξεκαθάρισε ότι απευθύνεται στην κοινωνία για ένα κίνημα μαζικό δημοκρατικό προοδευτικό πατριωτικό ξεκαθάρισε τις θέσεις του χωρίς μισόλογα και ήξεις αφήξεις για την κυβερνησιμότητα της χώρας

Με βάση τα παραπάνω θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις  για την ανασύνταξη του χώρου με το βλέμμα στο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή