ΣΥΡΙΖΑ: «Σαμποτέρ της δημόσιας υγείας ο Μητσοτάκης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Σαμποτέρ της δημόσιας υγείας ο Μητσοτάκης»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανησυχητική εικόνα των νησιών και τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο ήταν η «πάσα» που περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανεβάσει ακόμα πιο πολύ τους αντιπολιτευτικούς τόνους και να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως ολιγώρησε απέναντι στην πανδημία. Στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να πιστεύουν πως το τέταρτο κύμα δεν θα το συγχωρήσουν οι πολίτες στο Μαξίμου, καθώς ο εγκλεισμός, η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων και η ταλαιπωρία όσων ήρθαν σε επαφή με το σύστημα υγείας έχουν κουράσει και συνθέτουν ένα μείγμα που λειτουργεί πλέον σωρευτικά και αρνητικά για την πλειοψηφία.

«Από το “κανονικό καλοκαίρι” που υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης, πανηγυρίζοντας πάλι πως νίκησε την πανδημία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί ως σαμποτέρ και με την ανευθυνότητα, την ανεμελιά και τα ίδια λάθη ετοιμάζεται να τινάξει στον αέρα τόσο τη δημόσια υγεία όσο και τον τουρισμό», ανέφεραν από την Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως απέτυχε και στις τέσσερις βασικές προϋποθέσεις που θα εξασφάλιζαν ένα ασφαλές καλοκαίρι: στην υγειονομική θωράκιση των νησιών, στο εκτεταμένο testing, στην αξιόπιστη ιχνηλάτηση και στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

O Νάσος Ηλιόπουλος αναφερθείς στο mini lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο, σημείωσε, μιλώντας στον Alpha 9,89, πως «έχουν προκύψει περιστατικά με παιδιά 18 χρόνων που έμειναν πάνω από 12 ώρες σε ένα πάρκινγκ, γιατί δεν βρέθηκε χώρος καραντίνας να τους φιλοξενήσει», συμπληρώνοντας πως «για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης ήταν ο αυτοθαυμασμός».

Η «βεντάλια» της επίθεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση έχει ανοίξει και στο πεδίο της οικονομίας, με τον Αλέξη Χαρίτση να κατηγορεί το Μαξίμου πως παρακολουθεί αμέτοχο την ανηφόρα που έχε πάρει το κόστος ζωής: «Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε υπέρογκες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα, σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα». Το «σφυροκόπημα» συνεχίζει και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που ζητάει εξηγήσεις από τον Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κάλυψη από το 0,5% του ΑΕΠ του κόστους μετάβασης της κεφαλαιοποίησης της επικουρικής ασφάλισης. «Εάν επιβεβαιωθούν πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή