Ν. Παναγιώτοπουλος από Κύπρο: Οι πληγές παραμένουν ανοιχτές

Ν. Παναγιώτοπουλος από Κύπρο: Οι πληγές παραμένουν ανοιχτές

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στις 20 Ιουλίου 1974 ο “Αττίλας” εισέβαλλε στην Κύπρο. Η τουρκική εισβολή χαρακτηρίστηκε από εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων από την Κερύνεια μέχρι και τη Λευκωσία. Σήμερα, 47 χρόνια μετά, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές. Θυμόμαστε… Δεν ξεχνούμε και τιμούμε τους ήρωες», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος, για την επέτειο των 47 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο και κατέθεσε ένα λουλούδι στη μνήμη του συντοπίτη του, έφεδρου ανθυπολοχαγού Δημητρίου Τσαμκιράνη, από τις Ελευθερές Παγγαίου, που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής.

Μήνυμα Δένδια

Μήνυμα για τα 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«”Ἐς γῆν ἐναλίαν Κύπρον, οὗ μ’ ἐθέσπισεν οἰκεῖν Ἀπόλλων” (Ευριπίδη, Ελένη). Στη μνήμη των υπερασπιστών της Ελευθερίας της Κύπρου», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Τελευταίες ειδήσεις

Κύπρος: Ερντογάν – Τατάρ ανακοίνωσαν άνοιγμα του 3,5% της Αμμοχώστου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή