ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως για πανεπιστήμια: Υπό εξέταση επιστροφή στα αμφιθέατρα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

Προτεραιότητα χαρακτήρισε την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι οι εμβολιασμοί αποτελούν ισχυρό όπλο κατά την πανδημίας

Ν. Κεραμέως για πανεπιστήμια: Υπό εξέταση επιστροφή στα αμφιθέατρα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

Προτεραιότητα χαρακτήρισε την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι οι εμβολιασμοί αποτελούν ισχυρό όπλο κατά την πανδημίας.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί το 74% των εκπαιδευτικών, πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό δεν φτάνει, απευθύνοντας έκκληση στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να προσέλθουν για εμβολιασμό.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κεραμέως στην «Κ»: Υποχρεωτική αξιολόγηση εκπαιδευτικών με «ποινές» για αρνητές

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και ερωτηθείσα αν στα πανεπιστήμια η διδασκαλία θα γίνεται μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές, δήλωσε ότι όλα είναι υπό συζήτηση και πρόσθεσε ότι εξετάζεται η επιστροφή στα αμφιθέατρα με πιστοποιητικό εμβολιασμού και εργαστηριακά τεστ για ανεμβολίαστους.

Υπενθύμισε, εξάλλου ότι τα ΑΕΙ έχουν ταχθεί υπέρ της δια ζώσης διδασκαλίας. Όπως είπε, όλοι οι όροι για τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης θα συζητηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ως προς τα σχολεία, ανέφερε ότι αν ένας έφηβος είναι πλήρως εμβολιασμένος, πιθανότατα δεν θα χρειάζεται να κάνει τεστ. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τα self tests θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα σχολεία.

Ελάχιστη βάση εισαγωγής

Σε ό,τι αφορά την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αντέκρουσε τις επικρίσεις, τονίζοντας πως «θέλουμε φοιτητές, αλλά θέλουμε και αποφοίτους, δεν θέλουμε να εγκλωβίζονται σε ένα πανεπιστήμιο από το οποίο δεν θα αποφοιτήσουν».

Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας επικαλέστηκε έρευνα σύμφωνα με την όποια 7,5/10 πολίτες θέλουν την αξιολόγηση. «Η κοινωνία δεν ζητά, απαιτεί τις αλλαγές από τους πολιτικούς» τόνισε.

Τελευταίες ειδήσεις

ΥΠΕΞ για Αμμόχωστο: Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες

Κύπρος: Ερντογάν – Τατάρ ανακοίνωσαν άνοιγμα του 3,5% της Αμμοχώστου