Βαρώσια: Ποιά είναι η περιοχή που θέλει να ανοίξει το ψευδοκράτος

Βαρώσια: Ποιά είναι η περιοχή που θέλει να ανοίξει το ψευδοκράτος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περιοχή του Αγίου Νικόλα που καλύπτει τα περίχωρα της μεγάλης εκκλησίας στην είσοδο του Βαρωσιού, βρίσκεται η έκταση της Αμμοχώστου, της οποίας το άνοιγμα παρανόμως υποσχέθηκε ο Ερντογάν.

Την σχετική πληροφορία μεταδίδει η τουρκοκυπριακή «Κίμπρις Ποστασί». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την είδηση της τροποποίησης ενός μικρού τμήματος του Βαρωσιού έδωσε στην δημοσιότητα ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Τατάρ επεσήμανε ότι «η επιστροφή της περιουσίας στους κατόχους θα είναι δυνατή μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το νόμο». Πρόκειται για μια περιοχή που αντιστοιχεί στο 3,5% του Βαρωσίου και σύμφωνα με το τ/κ δημοσίευμα και τις τελευταίες δηλώσεις στην τ/κ πλευρά από σήμερα «αφαιρείται από το καθεστώς στρατιωτικής ζώνης».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις «Κίμπρις Ποστασί», η απόφαση σχετικά με την «αποστρατικοποίηση» της περιοχής ελήφθη στο ψευδο «Συμβούλιο Υπουργών» στις 16 Ιουλίου, αλλά κρατήθηκε μυστική για 4 ημέρες για να ανακοινωθεί στο πλαίσιο των «εορτασμών» της 20ης Ιουλίου.

Η περιοχή του Αγίου Νικόλα προστίθεται στην λίστα των ήδη «ανοιχτών» περιοχών του Βαρωσιού, η οποία συμπεριλαμβάνει την Οδό Δημοκρατίας, το Τέμενος Μπιλάλ Αγά και την Οδό Κένεντυ.

Η «Κίμπρις Ποστασί» αναφέρει ακόμη ότι μετά την λήψη της νέας απόφασης ακολουθεί η αφαίρεση των συρματοπλεγμάτων από τα περίχωρα του Αγίου Νικόλα του Βαρωσιού. Σύμφωνα με το τ/κ δημοσίευμα τα ιδιωτικά ακίνητα στην περιοχή, τα οποία έχουν αφαιρεθεί από «στρατιωτικό καθεστώς», θα επιστραφούν σε 36 Ελληνοκύπριους, οι οποίοι έχουν υποβάλει ήδη αίτηση στην «Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας».

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή