ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι δεν θα προστρέξουν στον εμβολιασμό

Άλλο ένα εμβολιαστικό ορόσημο αναμένεται να υπερβεί σήμερα η χώρα, καθώς όπως είπε κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, «οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια».

Πελώνη: Αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι δεν θα προστρέξουν στον εμβολιασμό

Άλλο ένα εμβολιαστικό ορόσημο αναμένεται να υπερβεί σήμερα η χώρα, καθώς όπως είπε κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, «οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια». Η ίδια σημείωσε ότι έχει παρατηθεί ότι «πολίτες επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση και προσέρχονται να εμβολιαστούν».

Κληθείσα να σχολιάσει αν θεωρεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει πολιτική υποκίνηση στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών, η κ. Πελώνη αφού επανέλαβε ότι «καλούμε όλους να εμβολιαστούν», είπε: «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια μερίδα που έχει την δική της αντίληψη και δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό».

Αναφορικά με το Freedom Pass, είπε ότι 140.000 νέοι 18-25 ετών έχουν κάνει αίτηση μέσω του gov.gr για να λάβουν το voucher, ενώ 4.500 νέοι έκαναν την αίτηση μέσω ΚΕΠ.

Ερωτηθείσα για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την Μύκονο, είπε ότι «υπάρχει μια σταθεροποίηση της κατάστασης, είναι σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα ειδικά σε χώρους συγχρωτισμού και πάνω απ’ όλα να σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε».

Στην κ. Πελώνη ζητήθηκε να σχολιάσει τη σημερινή επίσκεψη Τσίπρα στην Μύκονο, αφού τόνισε ότι στο «νησί δεν έχει επιβληθεί lockdown», κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να είναι πιο προσεκτικός και να μην δυσφημίζει την χώρα στο εξωτερικό».

Τόνισε δε ότι καταδικάζει εκ μέρους της κυβέρνησης τις επιθέσεις εναντίον της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.