ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Rafale: Επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους στην Athens Flying Week τον Σεπτέμβριο

Το μαχητικό αεροσκάφος Rafale θα συμμετέχει στην επίδειξη Athens Flying Week, που διοργανώνεται στην αεροπορική βάση της Τανάγρας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου

Rafale: Επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους στην Athens Flying Week τον Σεπτέμβριο

Το μαχητικό αεροσκάφος Rafale θα συμμετέχει στην επίδειξη Athens Flying Week, που διοργανώνεται στην αεροπορική βάση της Τανάγρας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Το γαλλικό μαχητικό, σε έκδοση Demo Rafale, θα παρουσιάσει στο κοινό το εύρος των πτητικών του ικανοτήτων.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Παραλαβή του πρώτου μαχητικού Ραφάλ της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Athens Flying Week επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε, μαζί με το Rafale, στην επίδειξη συμμετέχει και η «Γαλλική Περίπολος», το ακροβατικό σμήνος Patrouille de France με εναέριες χορογραφίες. Εκτός των γαλλικών συμμετοχών, στην επίδειξη θα λάβει μέρος και το σμήνος επιδείξεων Saudi Hawks από τη Σαουδική Αραβία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Rafale: Τι έδειξε εικονική «αερομαχία» με τουρκικά αεροσκάφη

Στη στατική έκθεση, στο πλαίσιο της Athens Flying Week, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το μαχητικό F-15 SA και το Tornado της Βασιλικής Αεροπορίας του Ριάντ από τη Σαουδική Αραβία, το Typhoon Eurofighter και το Tornado της Γερμανικής Αεροπορίας αλλά και C-130 από το Βέλγιο. Επίσης, θα συμμετέχουν το αεροσκάφος F-16 Display από τη Δανία και το F-16 Tiger από την Πολωνία.

Στην Athens Flying Week, θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις από πλήθος πτητικών μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, λαμβάνουν μέρος ομάδες επιδείξεων F-16 Zeus και Τ-6Α ΤΕΧΑΝ ΙΙ Daedalus, το ελληνικό Supermarine Spitfire, τα Tencam P-2002JF, F-4E Phantom II, Mirage 2000-5, AS 332 C1 Super Puma, PZL M18 Dromader, Canadair CL-215GR και CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα S70B Aegean Hawk, AB 212 ASW, και P-3 Orion του Πολεμικού Ναυτικού και τα UH-1H Huey, CH-47D Chinook, AH-64A+D Apache, NH-90 και OH-58D Kiowa Warrior του Στρατού Ξηράς. Επιπλέον, συμμετέχουν και τα Super Puma και BK-117 του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην Athens Flying Week θα λάβουν μέρος και ιδιώτες όπως η RC KAVALA Acro Team, ο Martin Graef της Aerobatic Eagle από την Αυστρία, ο Luca Bertossio με το Glider και το Luca Salvadori της Silver Chicken από την Ιταλία αλλά και η Ανεμολέσχη Αθηνών.

Η προπώληση των εισιτηρίων για την Athens Flying Week έχει ξεκινήσει ενώ λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ