Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας

Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να κλιμακώσει τους τόνους της αντιπολιτευτικής τακτικής του εν μέσω του θέρους, ώστε από τον Σεπτέμβριο να αρχίσει να θέτει και θέμα εκλογών, εμφανίζεται ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Από τη Λέσβο, που επισκέφθηκε χθες, άσκησε εφ’ όλης της ύλης δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ενώ με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρθηκε στη δήλωση «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Αν αυτό με το “πόθεν έσχες” Μητσοτάκη συνέβαινε σε άλλη χώρα της Ε.Ε., δεν θα μπορούσε να σταθεί ο πρωθυπουργός. Φανταστείτε να έκρυβα εγώ στοιχεία ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης. Υπάρχει ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. 

Είναι ζήτημα Δημοκρατίας», ανέφερε το «τιτίβισμα» του κ. Τσίπρα. «Με την ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας δείχνει ξεκάθαρα ποιος κρύβεται πίσω από τις αθλιότητες κατά του πρωθυπουργού και της συζύγου του και ποιος ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης εναντίον τους», απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και πρόσθεσε: «Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί μία φορά για συκοφαντική δυσφήμηση, κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και το “πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά, όσο ελαχίστων Ελλήνων, από όλες τις αρμόδιες αρχές».

Σε συνέντευξή του εξάλλου στον ρ/σ «Στο Νησί 99 FM», πριν από την έναρξη της περιοδείας του στη Λέσβο, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων», υποστηρίζοντας ότι «ο πτωχευτικός νόμος είναι σημαντικό δώρο στις τράπεζες, το εργασιακό με την κατάργηση του 8ώρου και τις απλήρωτες υπερωρίες είναι δώρο στους μεγαλοεργοδότες, ο νόμος Κεραμέως ήταν δώρο στους ιδιοκτήτες κολεγίων και το νέο ασφαλιστικό, που θα δημιουργήσει μια τεράστια “μαύρη τρύπα” που θα πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος, είναι ένα δώρο σε ιδιωτικά συμφέροντα και μεγάλα funds που θα τζογάρουν τα χρήματα των εργαζομένων».

Αναφερόμενος στην πανδημία έκανε λόγο για «παιδαριώδη διαχείριση με μεγάλη ελαφρότητα» και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά που έχουμε αύξηση κρουσμάτων ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες και κάθε φορά που έχουμε ύφεση πανηγυρίζει ότι νίκησε τον κορωνοϊό» και χαρακτηρίζοντας «ανόητη» τη στάση του.

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «επιλέγει τον διχασμό γιατί γνωρίζει πως αν δεν βάλει τους πολίτες σε διχόνοια, τότε όλοι μαζί θα σταθούν εναντίον του» και εκτίμησε ότι «η κλεψύδρα έχει γυρίσει, η κυβέρνηση έχει διαψεύσει τις υποσχέσεις της, η συντριπτική πλειοψηφία βλέπει μείωση της αγοραστικής της δύναμης, ο πολίτης νιώθει ανασφάλεια βλέποντας τον αυταρχισμό όχι απέναντι στο έγκλημα, αλλά απέναντι στον ίδιο». Οσον αφορά μάλιστα την εγκληματικότητα, είπε ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση Κολομβίας, με δολοφονίες μέρα μεσημέρι και τη μαφία να οργιάζει».

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την Καλλονή, όπου συναντήθηκε με αλιείς, τη Σύψη, όπου επισκέφθηκε τον τοπικό Αγροτικό – Ελαιουργικό Συνεταιρισμό, ενώ το απόγευμα συμμετείχε σε σύσκεψη με φορείς, τον περιφερειάρχη και δημάρχους της Λέσβου, στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή