ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛ.ΑΣ.: «Καμία εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων σε φερόμενο περιστατικό στον Έβρο»

Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο, φερόμενο από τα τουρκικά ΜΜΕ, περιστατικό στο Έβρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. 

ΕΛ.ΑΣ.: «Καμία εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων σε φερόμενο περιστατικό στον Έβρο»

Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο, φερόμενο από τα τουρκικά ΜΜΕ, περιστατικό στο Έβρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο», σημειώνεται χαρακτηριστικά, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. 

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση Αθήνας στο τουρκικό διάβημα

Υπενθυμίζεται ότι τα τουρκικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για θάνατο Τούρκου από πυρά προερχόμενα από την ελληνική πλευρά, στα σύνορα του Έβρου χθες, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, με την Άγκυρα, μάλιστα να τα υιοθετεί, προχωρώντας σε διάβημα προς την επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα. 

Από την πλευρά της, η Αθήνα, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών απέρριψε κατηγορηματικά τις τουρκικές αιτιάσεις, σημειώνοντας πως «η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο».

«Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση», προσθέτει ακόμη το ΥΠΕΞ.