Πύρινα βέλη από την αντιπολίτευση

Πύρινα βέλη από την αντιπολίτευση

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα επικριτικές της κυβέρνησης διαθέσεις καταδεικνύουν οι πρώτες δηλώσεις και ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με επίκεντρο τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και επιχειρεί να δείξει σε ανακοίνωσή του ότι δεν θα ασκήσει αντιπολίτευση «πάνω στα αποκαΐδια», σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο συνιστά «μια πρακτική που δεν μας αφορά», σπεύδει να προσθέσει: «Αποτελεί πρόκληση οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός να αυτοθαυμάζονται ότι τάχα είχαν σχέδιο που λειτούργησε υποδειγματικά». Και σε άλλο σημείο: «Ο κ. Μητσοτάκης ας αναλάβει έστω και για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα την πολιτική ευθύνη απέναντι στους πολίτες που είδαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους να γίνονται στάχτη, αντί να κάνει καταδρομικές και απολύτως προστατευόμενες επισκέψεις στις οχτώ το πρωί, για να αποφύγει να τους συναντήσει».

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του («Στο Κόκκινο») ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Π. Σκουρλέτης έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας πως πρέπει να δοθούν «εξηγήσεις για τον σχεδιασμό» του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρ. Σπίρτζης, αν και ανέφερε ότι δεν επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση πάνω στα αποκαΐδια και στον πόνο των συμπολιτών μας», αμέσως μετά χαρακτήρισε την κυβέρνηση «περιοδεύοντα θίασο με επικεφαλής τον Κυρ. Μητσοτάκη», κάνοντας λόγο για «μεγάλες καθυστερήσεις στην αρχή της πυρκαγιάς, με μηδενική πρόβλεψη για τα φαινόμενα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, μηδενική προετοιμασία για τα εναέρια μέσα με πολύ μεγάλες ελλείψεις στη διαχείριση και στον συντονισμό».

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η δήλωση που έκανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά: «Το σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και για μία ακόμα φορά απέτυχε. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο πρόληψης και άμεσης ανταπόκρισης. Είναι τραγικά καθυστερημένες οι αντιδράσεις των μηχανισμών, με αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος όπως έγινε χαρακτηριστικά χωρίς ανέμους στη Βαρυμπόμπη. Η επικοινωνιακή εικόνα πρωθυπουργού και υπουργών που αλληλοσυγχαίρονται, δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες και τις ανεπάρκειές τους».

Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Για μία ακόμη φορά ζούμε τις τραγικές και οδυνηρές συνέπειες από την εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη. Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι μία ακόμη αυτουργός σε αυτό το διαρκές και κατά συρροή έγκλημα εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και απειλής της ανθρώπινης ζωής, που βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ».

Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης σημειώνεται: «Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της πρωτοφανούς κρατικής ανεπάρκειας. Ενώ άπαντες γνώριζαν την επικινδυνότητα των ημερών, δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξουν έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής. Πρέπει άραγε να καεί το Κολωνάκι για να δούμε έστω μία παραίτηση;». 

Τέλος, από το ΜέΡΑ25 τονίζεται: «Οι καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν όλη τη χώρα καταδεικνύουν τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων στη χώρα μας και ιδιαίτερα των μνημονιακών κυβερνήσεων, όσον αφορά την πυροπροστασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή