Στην Ηλεία μεταβαίνει ο πρωθυπουργός

Στην Ηλεία μεταβαίνει ο πρωθυπουργός

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Ηλείας θα μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην περιοχή βρίσκονται από χθες οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την Αρχαία Ολυμπία όπου παραμένει, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τους πυροσβέστες που με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη με τρόπο ηρωικό. Θα δώσουμε τη μάχη όλη μέρα, είναι δύσκολες οι συνθήκες, εξαιρετικά δύσκολες που δεν συναντάμε συχνά.Έχουμε σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που εφαρμόζουμε».

Διαβάστε: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα μέτωπα της πυρκαγιάς

Στη μάχη της κατάσβεσης ο Στρατός

Την περαιτέρω ενεργό συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως είπε, με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης στα πύρινα μέτωπα τις επόμενες ημέρες αποφασίστηκε να αυξηθεί η συνδρομή των Ε.Δ., με ιδιαίτερη έμφαση στο επίπεδο επιτήρησης από αέρος με όλα τα διαθέσιμα μέσα και επί εδάφους από αρμόδια στελέχη τους στρατού.

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ανέφερε πως αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός επιτήρησης και στο πλαίσιο αυτό, μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

  • 500 άτομα των Ενοπλών Δυνάμεων
  • 63 οχήματα πάσης φύσεως
  • 39 αεροσκάφη για αεροπυρόσβεση και επιτήρηση

Παράλληλα, ο κ. Φλώρος, επεσήμανε πως εντείνεται η επιτήρηση από αέρος (με επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη) σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από εδώ και στο εξής, θα γίνεται επιτήρηση με drones και αεροσκάφη, ενώ διπλασιάζονται οι περίπολοι πυρασφάλειας σε πληγείσες περιοχές και περιοχές υψηλού κινδύνου. Παράλληλα, δημιουργείται τμήμα επιφυλακής 50 ατόμων, για να προστρέξει όπου χρειαστεί, ενώ διατίθενται μηχανήματα του Στρατού και πλωτά μέσα στο λιμενικό για εκκενώσεις, εάν χρειαστεί.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στην Εύβοια ο Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Εύβοιας, όπου συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή