ΠΟΛΙΤΙΚΗ

DW: Η Γερμανία στέλνει 216 πυροσβέστες και 44 οχήματα στην Ελλάδα

Μια ομάδα θα ταξιδέψει άμεσα στην Αθήνα προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση

DW: Η Γερμανία στέλνει 216 πυροσβέστες και 44 οχήματα στην Ελλάδα

Την ώρα που δεκάδες πύρινα μέτωπα μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα, στη μάχη κατά των πυρκαγιών έχουν ενταχθεί πυροσβέστες και αεροσκάφη από άλλες χώρες. Σουηδία, Γαλλία, Κροατία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ρουμανία, Κύπρος και Ουκρανία συνδράμουν τις τιτάνιες προσπάθειες των Ελλήνων πυροσβεστών.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), τις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης θα ενισχύσουν άμεσα περίπου 216 πυροσβέστες και 44 οχήματα από τη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι πυροσβέστες ετοιμάζονται να «κινηθούν γρήγορα» για να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις στη χώρα μας. Μάλιστα, μια ομάδα θα ταξιδέψει άμεσα στην Αθήνα προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

Η Γερμανία έχει επίσης προσφερθεί να στείλει ελικόπτερα για να στηρίξει τις προσπάθειες πυρόσβεσης, αν και η Ελλάδα δεν έχει ακόμη υποβάλλει σχετικό αίτημα, αναφέρει το dpa. Να σημειωθεί ότι η γερμανική κυβέρνηση δέχθηκε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι η Γερμανία δεν είχε μέχρι τώρα αποστείλει βοήθεια στην Ελλάδα.

Πάνω από 100 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημερες στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Associated Press. Αν και πολλές από αυτές περιορίστηκαν σχετικά γρήγορα, δεκάδες εξαπλώθηκαν με ταχείς ρυθμούς, χάρη στον καύσωνα και τους ισχυρούς ανέμους. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τουλάχιστον ένας εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή, ενώ άλλοι 20 νοσηλεύονται. Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Τουρκία και άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης βρίσκονται αντιμέτωπες με τον πύρινο εφιαλτη, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή.

Με πληροφορίες από DW