Μετωπική επίθεση για τις φωτιές ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετωπική επίθεση για τις φωτιές ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΝΑΛ: Tην εισαγγελική έρευνα να απασχολήσουν και οι ευθύνες του κυβερνητικού μηχανισμού

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης ετοιμάζοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση των πυρκαγιών. Το μήνυμα του πρωθυπουργού δεν έλυσε τις απορίες που υπάρχουν σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός από την περασμένη Τρίτη στην Αττική, στην Πελοπόννησο και κυρίως την Εύβοια. Στον ΣΥΡΙΖΑ οι αρμόδιοι τομεάρχες αναμένεται υπό την καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα να περάσουν από «κόσκινο» ό,τι έγινε τις τελευταίες ημέρες αναζητώντας τα αίτια που οι πυρκαγιές επεκτάθηκαν καίγοντας χιλιάδες στρέμματα και πολλά σπίτια και να αναζητήσουν τις ευθύνες που υπάρχουν. «Για άλλη μια φορά με την τραγωδία σε εξέλιξη μίλησε για τον εαυτό του και τις δήθεν μεγάλες του επιτυχίες… Ζήτησε συγγνώμη επειδή έτσι του ζήτησαν οι επικοινωνιολόγοι, αλλά κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο. Γιατί προφανώς ούτε ο ίδιος την πιστεύει. Είπε για τυχόν αστοχίες, ούτε μια όμως δεν κατονόμασε και δεν παραδέχθηκε», σχολίασαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Από την αξιωματική αντιπολίτευση επιτέθηκαν στην κυβέρνηση και με αφορμή το αίτημα παραίτησης του διοικητή της Αεροπορίας Στρατού, θυμίζοντας πως ο Ακης Σκέρτσος με ανάρτησή του διαβεβαίωνε ότι η χώρα έχει διαθέσιμα 74 εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκ των οποίων τα 32 ελικόπτερα. «Ο κ. Σκέρτσος ή γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιχειρούν και έλεγε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό ή δεν γνώριζε και έλεγε ψέματα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο». Μάλιστα από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε να αναζητάει αποδιοπομπαίους τράγους, χαρακτηρίζοντας τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ «επικίνδυνο και υπόλογο απέναντι στον ελληνικό λαό».

Η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να συμπληρωθεί και σε σχέση με τις μεγάλες ευθύνες του κυβερνητικού μηχανισμού όσον αφορά την έλλειψη μέτρων πρόληψης, λαθών και παραλείψεων στην κατάσβεση, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ. Η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως αναμένει αποτελεσματικές δράσεις από την κυβέρνηση, αναφέροντας πως «θα χρειασθεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, ώστε η ελπίδα να ξαναγυρίσει στα καμένα».

«Τις συγγνώμες και τα λόγια ευγνωμοσύνης τις ακούνε βερεσέ όλοι όσοι έχουν καταστραφεί», τονίζουν από το ΚΚΕ. «Ο λαός στην Εύβοια και τις άλλες πυρόπληκτες περιοχές έχει πάρει πάνω του το ζήτημα της υπεράσπισης της ζωής του, των κατοικιών και της περιουσίας του, των χωριών και του φυσικού πλούτου», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Από το “μένουμε σπίτι” λόγω κορωνοϊού στο “εκκενώσατε σπίτια” λόγω πυρκαγιών, η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Βελόπουλος. Από το ΜέΡΑ25 ανέφεραν: «Οι πολίτες έχουν αυτή τη στιγμή άλλες προτεραιότητες από την προσπάθεια ενός γυμνού βασιλιά να σώσει επικοινωνιακά όσα η κυβέρνησή του δεν έσωσε στο “πεδίο”, εστιάζοντας στις εκκενώσεις και τις απομακρύνσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή