Ν.Δ.: Το αποτύπωμα του Αγγ. Μπρατάκου είναι ανεξίτηλο

Ν.Δ.: Το αποτύπωμα του Αγγ. Μπρατάκου είναι ανεξίτηλο

Κυρ. Μητσοτάκης: Αποχαιρετίζουμε έναν άνδρα που τίμησε τη δημόσια ζωή και υπήρξε στήριγμα της παράταξής μας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ των ιστορικών στελεχών της Ν.Δ., ο Αγγελος Μπρατάκος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, βουλευτής επί σειράν ετών, υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη, διετέλεσε και γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας –όπως σχολιάζεται από στελέχη του κόμματος– σημαντικό αποτύπωμα στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

«Η οικογένεια της Ν.Δ. και εγώ προσωπικά αποχαιρετίζουμε έναν άνδρα που τίμησε τη δημόσια ζωή και υπήρξε στήριγμα της παράταξής μας. Ο Αγγελος Μπρατάκος σφράγισε με το ήθος και τον δυναμισμό του την πολιτική δράση. Η σκέψη μας στην οικογένειά του», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Τη θλίψη του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, αναφερόμενος στο «ήθος, την εργατικότητα και τη συνέπεια» του Αγγ. Μπρατάκου. «Στυλοβάτη της παράταξης, φίλο, αγωνιστή, ιδεολόγο, μαχητή και πατριώτη» τον χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. «Ο Αγγελος Μπρατάκος υπηρέτησε με συνέπεια την παράταξη από οποιαδήποτε θέση και επί σειρά πολλών ετών», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Αγγελος Μπρατάκος, με καταγωγή από τη Μάνη, ηγήθηκε επανειλημμένως της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ., συμβάλλοντας σε σημαντικές νίκες του κόμματος. Εκτός από την ενεργό, αδιάλειπτη και αποτελεσματική συμμετοχή του στην πολιτική και οργανωτική ενίσχυση της Ν.Δ., έχει συγγράψει και ένα εμβληματικό βιβλίο – παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Την “Ιστορία της Νέας Δημοκρατίας”. Ενα έργο που αποτυπώνει με επιστημονική τεκμηρίωση την ιστορική διαδρομή της Ν.Δ., μέρος της οποίας ήταν και ο ίδιος. Το αποτύπωμά του είναι ανεξίτηλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή