Ενημερώνει τη Βουλή για τις πυρκαγιές ο πρωθυπουργός

Ενημερώνει τη Βουλή για τις πυρκαγιές ο πρωθυπουργός

Τη Βουλή θα ενημερώσει στις 25 Αυγούστου για το θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών ο πρωθυπουργός. Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο ξανά την τραγωδία στο Μάτι.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Βουλή θα ενημερώσει στις 25 Αυγούστου για το θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών ο πρωθυπουργός.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου, «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής η κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως (..,) να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιον της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση.

Αντιπαράθεση με φόντο το Μάτι

Στο μεταξύ η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού πυροδότησε αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή η ερώτηση που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοπτάκης για την κριτική του κ. Τσίπρα ότι στελέχη των σωμάτων ασφαλείας (σσ: Κολοκούρης, Τσουβάλας) που «αποπέμφθηκαν» μετά την καταστροφή στο Μάτι αναβαθμίστηκαν επί Νέας Δημοκρατίας. 

«Ο αρχηγός της αστυνομίας έγινε υπαρχηγός επί ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια λόγω της φυσικής επετηρίδας έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.

Αντιδρώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «αναπαραγωγή fake news σε ζωντανή μετάδοση», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα «απέπεμψε τους κ.κ Τσουβάλα και Κολοκούρη μετά την τραγωδία στο Μάτι, ως επιχειρησιακά υπεύθυνους» και πως «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν».

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα fake news. Κατανοούμε πόσο θέλουν να ξεχάσουν τα πάντα γύρω από το Μάτι αλλά δεν μπορεί να ξεχνάνε ότι ο κ. Κολοκούρης προήχθη από Αρχιπύραρχος σε Υποστράτηγο στις 9/8/2018 (δηλαδή. 2 εβδομάδες μετά το Μάτι) και 6 μήνες αργότερα, στις τακτικές κρίσεις πήρε νέα προαγωγή από Υποστράτηγος σε Αντιστράτηγος και μάλιστα ορίστηκε ως Υπαρχηγός Α’» επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Η ΝΔ επισυνάπτει και τα αντίστοιχα ΦΕΚ (δείτε εδώ και εδώ) «ελπίζοντας ότι έτσι θα βοηθήσουμε τη μνήμη τους», όπως υπογραμμίζει σκωπτικά στην ανακοίνωσή της.

Και καταλήγει: «Ελπίζουμε να ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την κα Γεροβασίλη η οποία ήταν τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

Από την πλευρά της η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη σημείωσε: «Γνωστοί άγνωστοι έγιναν για τον κ.Μητσοτάκη όσοι είχαν διαχειριστεί επιχειρησιακά την τραγωδία στο Μάτι και αναβαθμίστηκαν επί ΝΔ».

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τόσο ο Αρχηγός της Αστυνομίας όσο και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής αποπέμφθηκαν μετά το Μάτι επί ΣΥΡΙΖΑ», ενώ «απ’ την άλλη, η Νέα Δημοκρατία μόλις 12 μέρες μετά τις εκλογές του 2019 αναβάθμισε τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, κο Τσουβάλα, σε Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον κο Κολοκούρη σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή