Τσίπρας για Μητσοτάκη: «Δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών του»

Τσίπρας για Μητσοτάκη: «Δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών του»

Δριμεία κριτική από τον κ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Ηλεία. «Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», λέει για τον κ. Μητσοτάκη η Φ. Γεννηματά.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε από την Ηλεία νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός. «Ακούγοντας και βλέποντας σήμερα τον πρωθυπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εγώ αλλά πιστεύω και ο κάθε πολίτης αισθάνεται μεγαλύτερη ανησυχία και μεγαλύτερη ανασφάλεια αυτές τις ώρες. Δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής. Δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού και της ανικανότητας του επιτελικού κράτους. Δυστυχώς δεν έχει συνειδητοποιήσει και το μέγεθος των ευθυνών του». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση πως δίνει μεγαλύτερη σημασία στην επικοινωνία παρά στην ουσία. «Υπάρχουν κάποιες στιγμές, που η διαρκής προσπάθεια ωραιοποίησης και προπαγάνδας προσκρούει στο τείχος της πραγματικότητας. Και τώρα είναι μiα τέτοια στιγμή. Οχι άλλη προπαγάνδα, όχι άλλη ωραιοποίηση, όχι άλλα ξύλινα λόγια».

Πρόταση ΚΙΝΑΛ

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, που θα βρεθεί σήμερα στην Ηλεία, επανέλαβε την πρότασή της να γίνει διεξοδική συζήτηση στη Βουλή τόσο στην oλομέλεια μεταξύ των αρχηγών όσο και στις επιτροπές. «Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά την προσχηματική συγγνώμη, προσπάθησε σήμερα ο κ. Κυριάκος  Μητσοτάκης. Αδυνατώντας να παραδεχθεί αυτό που βλέπουν οι πολίτες. Οτι το δήθεν επιτελικό κράτος και το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας απέτυχε στην πράξη. Οι ίδιοι οι αρμόδιοι υπουργοί του καθημερινά αυτοσυγχαίρονται και ο ίδιος τους δικαιολογεί, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις του περί απόδοσης ευθυνών είναι μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση».

«Χωρίς σχέδιο»

«Μάταια ο πρωθυπουργός αναζητεί συγχωροχάρτι, γιατί οι ευθύνες για την τεράστια καταστροφή δεν αφορούν γενικά σε “λάθη”, αλλά στη συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων να αντιμετωπίζουν ως “κόστος” την προστασία της ανθρώπινης ζωής, γι’ αυτό δεν έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας», ανέφεραν από το γραφείο του ΚΚΕ. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σε δήλωσή του τόνισε πως «ο πρωθυπουργός απέδειξε για άλλη μια φορά ότι προτάσσει την πολιτική του επιβίωση έναντι της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και της εθνικής ασφάλειας». «Δεν υπήρξε ούτε και σήμερα καμία ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών ευθυνών, πέρα από γενικόλογα και υποκριτικές συγγνώμες, ίσως και λίγος εκνευρισμός σε μερικές πιο πιεστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή