«Αναζωπύρωση» της σύγκρουσης για τις πυρκαγιές

«Αναζωπύρωση» της σύγκρουσης για τις πυρκαγιές

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμάζει το έδαφος για τη μάχη της Βουλής την επόμενη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας και με την πρώτη του παρέμβαση μέσα στην εβδομάδα για το θέμα των πυρκαγιών άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. «Βαρυμπόμπη, βόρεια Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία. Και ύστερα Κερατέα και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τα Βίλια. Τραγικοί σταθμοί μιας “ανεξέλεγκτης” πύρινης διαδρομής. Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα. Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή, μάλιστα, την αναζωπύρωση στα Βίλια, στοχοποίησε τον πρωθυπουργό συμπληρώνοντας πως «εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στον φόβο για το σήμερα και το αύριο. Αυτή είναι η ασφάλεια που υποσχέθηκε και έκανε σημαία του ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του πανάκριβου επιτελικού του κράτους. Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζει. Αντί για έργα, λόγια και ημερήσια δελτία προπαγάνδας. Αλλωστε, το σχέδιο του επιτελικού κράτους εφαρμόζεται πάντα απρόσκοπτα: Η φωτιά θα σταματήσει όταν φτάσει στη θάλασσα».

Η επίσημη πρώτη του Γιάννη Οικονόμου ήρθε μέσω απάντησης στον Αλ. Τσίπρα. «Από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υπενθυμίσει την παρουσία του επιστρατεύοντας όχι τη συναίνεση αλλά τις φλόγες του λαϊκισμού. Απέναντι σε πρωτοφανείς σε εύρος, διάρκεια και ένταση προκλήσεις στις οποίες ήρθε να προστεθεί και η κλιματική κρίση, η κυβέρνηση εξασφαλίζει εμπράκτως τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών. Με σκληρή δουλειά, επιδιώκοντας τη συνένωση δυνάμεων. Ενεργώντας άμεσα για τη στήριξη όσων έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Αναγνωρίζοντας με γενναιότητα λάθη ή παραλείψεις». Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να αναζητά ψήφους στις στάχτες. Είναι κρίμα, γιατί αυτές τις ώρες η χώρα δεν έχει ανάγκη από αναφορές σε “ζωές στις στάχτες”. Ειδικά από κάποιους που ούτε τις πρώτες έσωσαν ούτε τις δεύτερες απέτρεψαν». 

Οι υψηλοί τόνοι του ΣΥΡΙΖΑ προς το Μαξίμου συνεχίστηκαν και από τον αρμόδιο τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος είπε: «Η αδράνεια στην άμεση κινητοποίηση της πρώτης ημέρας, ο κακός και πολλές φορές ανύπαρκτος συντονισμός, η κακή χρήση και συντήρηση των εναέριων μέσων, η έλλειψη προσωπικού και επίγειων δυνάμεων, η μηδενική από ό,τι αποδεικνύεται προετοιμασία, έχουν αφήσει να καεί ό,τι απέμεινε στην Αττική».

Η Βόρεια Μακεδονία

Επειδή το άνοιγμα της Βουλής πλησιάζει, στον ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν με κάθε ευκαιρία και το θέμα των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία, που η κυβέρνηση δεν έχει φέρει ακόμη για κύρωση. Με αφορμή την επίσκεψη της υπ. Aμυνας των γειτόνων, Ραντμίλα Σεκέρινσκα, στην Τουρκία όπου με τον Χ. Ακάρ κατέληξαν σε πενταετή συμφωνία στρατιωτικο-οικονομικής συνεργασίας, ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Τουρκία. Αντίστοιχες συμφωνίες με την Ελλάδα περιμένουν δύο χρόνια την ψήφισή τους στη Βουλή. Για νέες ούτε λόγος…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή