Οικονόμου: Κοντά στα 10 ευρώ το rapid test για τους ανεμβολίαστους

Οικονόμου: Κοντά στα 10 ευρώ το rapid test για τους ανεμβολίαστους

«Δεν θέλουμε να βάλουμε απέναντι κόσμο, ούτε να τον στιγματίσουμε», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου στα 10 ευρώ θα κυμαίνεται η τιμή του rapid test, το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για την είσοδο των ανεμβολίαστων σε ορισμένους χώρους Πολιτισμού, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

«Δεν θέλουμε να βάλουμε απέναντι κόσμο, ούτε να τον στιγματίσουμε», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι υπάρχει μερίδα ανθρώπων που δεν εμβολιάζονται, ενώ οι απόψεις τους στηρίζονται «σε πράγματα που δεν τεκμηριώνονται». Μιλώντας στο MEGA, o κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη στάση θέτει σε κίνδυνο κυρίως τη δική τους υγεία, όσους συναναστρέφονται και εν συνεχεία το σύνολο της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συζητά και να προτρέπει τον κόσμο να εμβολιάζεται, αλλά «δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα χέρια, να εξαντλείται σε αέναο διάλογο». «Πρέπει να λάβουμε μέτρα. Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί», είπε και εξήγησε ότι, για παράδειγμα, σε έναν κλειστό χώρος – όπως της εστίασης, δηλαδή εκεί που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει- θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Διαβάστε επίσης⇒Σήμερα η πρώτη δέσμη αποφάσεων για τους ανεμβολίαστους

Αναφορικά με μία σειρά χώρων Πολιτισμού, όπως τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία, θα επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους, αλλά με την προϋπόθεση διενέργειας ενός τεστ 48 ωρών (rapid ή μοριακό). 

Ερωτηθείς για το κόστος του rapid test, ο κ. Οικονόμου το προσδιόρισε κοντά στα δέκα ευρώ, τονίζοντας ότι αναλυτικότερες λεπτομέριες θα δοθούν στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 12:00, από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. «Νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ, αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ως προς το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού, είπε ότι ναι μεν βρίσκεται «στο τραπέζι», αλλά εντούτοις «κανείς δεν είναι ώριμος να πει ποιος κλάδος θα είναι ο επόμενος». Παράλληλα, έκανε σαφές ότι «σήμερα δεν θα ακούσουμε για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή