Νέο αντιεμβολιαστικό κρεσέντο Πολάκη

Νέο αντιεμβολιαστικό κρεσέντο Πολάκη

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν για άλλη μια φορά στην Κουμουνδούρου. Λίγες ώρες πριν από μία ακόμα κρίσιμη μάχη στη Βουλή, ο Παύλος Πολάκης με μια ανάρτησή του έρχεται να αμφισβητήσει την κεντρική πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των εμβολιασμών και να προκαλέσει ξανά αμηχανία στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο,τι και να ανακοινώσετε αύριο δεν θα εφαρμοστεί! Κικίλια και Κοτανίδου σε εσάς το λέω! Οταν η παραλλαγή Δέλτα πρακτικά από τα εμβόλια Astra και Johnson δεν καλύπτεται καθόλου και από τα εμβόλια Pfizer και Moderna καλύπτεται γύρω στο 35%-40%, τότε προς τι τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα και οι ποινές στους ανεμβολίαστους;» ανέφερε σε νέα ανάρτησή του, φέρνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση άμυνας απέναντι στην πλειοψηφία. Από την Κουμουνδούρου επέλεξαν για άλλη μια φορά να μην σχολιάσουν την άποψη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, επισημαίνοντας πως οι θέσεις του κόμματος είναι γνωστές και ξεκάθαρες. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα αποτελέσει για πολλοστή φορά αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη σύγκληση του Πολιτικού Συμβούλιου, καθώς η ενόχληση είναι μεγάλη σε πάρα πολλά στελέχη. 

Απάντηση στον Παύλο Πολάκη έδωσε η Ν.Δ.: «Η εν λόγω ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι ο ορισμός της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ποιες έρευνες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του; Με βάση ποια επιστημονικά στοιχεία μιλάει; Το ερώτημα είναι απλό: Ο πρώην αναπλ. υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ;» Εν τω μεταξύ, μια ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε νέα κόντρα, αυτή τη φορά με τον Γιάννη Οικονόμου. «30.000 εισακτέοι λιγότεροι στα ΑΕΙ. 120.000 εκτός μαζικού αθλητισμού. 83.000 παιδιά –ένα στα τρία!– εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντελώς ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες και να υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον έναντι των ιδιωτικών», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αμφισβητεί τα συγκεκριμένα στοιχεία.

«Πριν ακόμη ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, ως μελλοντολόγος ανακοινώνει αριθμούς για το πόσα παιδιά δεν θα μπουν στο πανεπιστήμιο», απάντησε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε πως «για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι αριθμοί ξανά τον διαψεύδουν. Από 155.684 vouchers το 2019, έχουμε 167.031 το 2021. Ο κ. Τσίπρας ή δεν γνωρίζει ή αποκρύπτει ότι καμία αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και δομές για παιδιά με αναπηρία δεν απορρίφθηκε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή