Απορρίπτει τα μέτρα η αντιπολίτευση

Απορρίπτει τα μέτρα η αντιπολίτευση

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σφοδρή αντικυβερνητική κριτική απάντησε χθες σύσσωμη η αντιπολίτευση στην ανακοίνωση των νέων μέτρων για την πανδημία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ακόμη μια ομολογία παταγώδους αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη» και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, είναι τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας. Αντί να πείσει στοχευμένα τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων, με μόλις το 50% των πολιτών πλήρως εμβολιασμένο, παρά τα δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ για καμπάνια ενημέρωσης, στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους και ποντάρει τα πάντα στον διχασμό για να επιβιώσει πολιτικά. Περιμένουμε από κάποιον να εξηγήσει με ποια επιστημονικά δεδομένα, από όλα τα περιοριστικά μέτρα για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, εξαιρούνται οι χώροι θρησκευτικής λατρείας. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ανεύθυνη μικροπολιτική της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης τιμωρεί έναν στους δύο Ελληνες για να διαχειριστεί την αποτυχία του».

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Η κυβέρνηση ομολόγησε ότι απέτυχε –έως τώρα– στους στόχους του προγράμματος εμβολιασμού και τη δημιουργία του αναγκαίου “τείχους ανοσίας”. Οι εξαγγελίες της θα κριθούν στην πράξη από την ύπαρξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει ένα στοχευμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και πειθούς για τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων». Από την πλευρά του το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μετακυλίσει «τις τεράστιες ευθύνες της στον λαό, παίζοντας ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του, μετατρέποντας το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους». Τη θέση ότι «η κυβέρνηση με πρόσχημα τον εμβολιασμό προωθεί έναν νέο διχασμό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απειλεί με “διωγμό” τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς λειτουργούς», εκφράζει η Ελληνική Λύση. «Ο αυταρχισμός εναντίον των ανεμβολίαστων “τσιμεντώνει” την αντίστασή τους στο εμβόλιο και υπονομεύει την απαραίτητη εκστρατεία να εμβολιαστούν όσο περισσότερες/οι γίνεται» σχολιάζει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή