Κικίλιας: Αυστηροί έλεγχοι για εφαρμογή των μέτρων – Εμβολιασμοί έξω από ναούς από την Κυριακή

Κικίλιας: Αυστηροί έλεγχοι για εφαρμογή των μέτρων – Εμβολιασμοί έξω από ναούς από την Κυριακή

Κινητές μονάδες εμβολιασμού θα βρίσκονται πιλοτικά από την Κυριακή έξω από ιερούς ναούς, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητές μονάδες εμβολιασμού θα βρίσκονται πιλοτικά από την Κυριακή σε πλατείες έξω από ιερούς ναούς, ξεκινώντας από τις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Στην Κρήτη η πρώτη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε όσοι εμβολιάζονται θα επιστρέφουν γρηγορότερα στην κανονικότητα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και οι πιο επιφυλακτικοί θα εμβολιαστούν.

Στάθηκε επιπλέον στην ανάγκη να κινητοποιηθούν οι συναρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί όλων των υπουργείων, προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους.

«Πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όλων των υπουργείων να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μπορέσουν να δώσουν τη δυνατότητα να επιβραβεύονται όλοι αυτοί που είναι επαγγελματίες και τηρούν τα μέτρα και να ελέγχονται αυτοί οι οποίοι δεν τα τηρούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύει για εργασία, εκπαίδευση, εστίαση και τεστ

Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για γιατρούς και υγειονομικούς, είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζεται.

Επεσήμανε, δε, ότι «κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν», κάνοντας λόγο για ισχνή μειοψηφία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κρας τεστ για την υποχρεωτικότητα

Συμπλήρωσε επιπλέον ότι και στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ υψηλό το ποσοστό των γιατρών, καθώς και των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι η πολιτεία μπορεί να εντοπίσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους επιβάλει πρόστιμα, καθώς και κυρώσεις που θα ανακοινωθούν σε προσεχή ΚΥΑ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ο πατήρ Καλιοντζάκης στην «Κ» για την πρώτη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο

Ως προς το πόσο είναι έτοιμο το σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει την κατάσταση που ενδεχομένως προκύψει το φθινόπωρο, είπε ότι «το ΕΣΥ είναι έτοιμο για να δώσει ξανά τη μάχη αν χρειαστεί».

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών, εμφανίζουν 20 φορές μειωμένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, επαναλαμβάνοντας ότι εννέα στους 10 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), είναι ανεμβολίαστοι. Σημείωσε επίσης ότι νοσηλεύονται τέσσερα νεογνά.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή