Ανασχηματισμός: Στις 11:00 οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Το υπουργικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 11:00 θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το υπουργικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο ανασχηματισμός θα κινηθεί σε τρεις άξονες:  

1. Θα είναι ανασχηματισμός με εκπλήξεις. Τουλάχιστον 2-3 όπως λένε πηγές που γνωρίζουν. Αυτό σημαίνει πως είτε υπουργοί που θεωρούνται σίγουροι θα δουν την πόρτα της εξόδου, είτε θα δούμε νέους υπουργούς να μπαίνουν στο σχήμα. Κατά τα λοιπά πάντως δεν αναμένονται σαρωτικές αλλαγές σε επίπεδο υπουργών με τον αριθμό των αλλαγών να είναι μάξιμουμ 5.  

2. Αντίθετα σαρωτικές αλλαγές αναμένονται σε επίπεδο υφυπουργών δίνοντας μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον στο νέο σχήμα. Κατά πληροφορίες σχεδόν κανείς από τους νυν υφυπουργούς δεν μπορεί να νοιώθει πως έχει σίγουρη την θέση του εκτός από αυτούς που μπήκαν στον προηγούμενο ανασχηματισμό και κατά κανόνα δεν θα αλλάξουν εντός 8 μηνών.  

3. Είσοδος πολλών νέων βουλευτών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της «Κ» αναμένεται να δούμε σε θέσεις υφυπουργών κάποιους εκ των Σίμου Κεδίκογλου, Χρήστου Μπουκώρου, Ελενας Ράπτη, Κώστα Γκιουλέκα, Θάνου Πλεύρη, Ανδρέα Κατσανιώτη, Μιχάλη Παπαδόπουλου, Μάξιμου Σενετάκη και Σταύρου Κελέτση.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή