Θεωρείο (31/08/21)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπουργοί σε αναμμένα κάρβουνα

Το σημερινό υπουργικό συμβούλιο στις 11 το πρωί μοιάζει πιο πολύ με… βασανιστήριο για τους περισσότερους υπουργούς, καθώς ήδη από χθες το μόνο θέμα συζήτησης μεταξύ τους ήταν ο επικείμενος ανασχηματισμός. Τελικά ο Μητσοτάκης αποφάσισε να δώσει παράταση στην αγωνία, καθώς δεν προχώρησε στις αλλαγές, με τις τελευταίες πληροφορίες να λένε πως η… καταληκτική ημερομηνία είναι η Πέμπτη, που έχει ένα κενό στο πρόγραμμά του, χωρίς πάντως να αποκλείεται να έχουμε και νωρίτερα νέο κυβερνητικό σχήμα. Πάντως, κατά τις ίδιες πηγές, χθες ο πρωθυπουργός ήταν σε συνεχή επαφή με Δημητριάδη, Σκέρτσο και Γεραπετρίτη, με θέμα συζήτησης τις αλλαγές.

Νέο υπουργείο

Το σενάριο να «σπάσει» το Ενέργειας με το Περιβάλλοντος σάς το είχα γράψει εδώ και μέρες. Το νεότερο είναι πως εάν τελικά προχωρήσει κάτι τέτοιο και δούμε νέο υπουργείο Περιβάλλοντος, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε και υφυπουργείο Κλιματικής Αλλαγής. Η συγκυρία εξάλλου είναι ιδανική για μια τέτοια κίνηση, καθώς εκτός των άλλων θα δείχνει πως το μήνυμα των ακραίων καιρικών φαινομένων ελήφθη και με το παραπάνω.    

«Σπάσιμο»

Ενα άλλο «σπάσιμο» υπουργείου –που είχε συζητηθεί και παλαιότερα, και επίσης επίκαιρο μετά με τις καταστροφικές πυρκαγιές– είναι αυτό του Προστασίας του Πολίτη με το Πολιτικής Προστασίας. Το υπουργείο με το υφυπουργείο έχουν ουσιαστικά τελείως διαφορετικές αρμοδιότητες, και το Πολιτικής Προστασίας θα μπορούσε να σταθεί αυτόνομα. Το πότε μπορεί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός, αν είναι δηλαδή τώρα η κατάλληλη συγκυρία ή μπορεί να περιμένει σε μια επόμενη φάση, προσεχώς στις οθόνες μας.  

Σενάριο  

Από την Κυριακή σάς είχα γράψει πάντως πως στο Προστασίας του Πολίτη ή θα παραμείνουν και οι δύο, δηλαδή ο Χρυσοχοΐδης και ο Χαρδαλιάς –που είναι το πιο αδύνατο σενάριο–, ή θα φύγουν και οι δύο στη λογική της επανεκκίνησης. Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς να μετακινηθεί σε θέση υφυπουργού Αμυνας. Ετσι θα αποκτήσει και πραγματικό αντίκρισμα το παρατσούκλι «Στρατηγός» που έλαβε από την πρώτη φάση της διαχείρισης του κορωνοϊού.  

Από περιφέρεια

Η λίστα των βουλευτών που μπορεί να αξιοποιηθούν, όσο περνούν οι μέρες… μικραίνει. Με εξαίρεση τον Θάνο Πλεύρη που εκλέγεται στην Α΄ Αθήνας, όλοι οι υπόλοιποι που συζητιούνται είναι από την περιφέρεια, κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει προς μία κατεύθυνση. Τα ονόματα που ακούγονται όλο και πιο πολύ είναι του Σίμου Κεδίκογλου, του Χρήστου Μπουκώρου, της Ελενας Ράπτη, του Κώστα Γκιουλέκα, του Θάνου Πλεύρη, του Ανδρέα Κατσανιώτη, του Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Μάξιμου Σενετάκη και του Σταύρου Κελέτση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή