ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση Αποστολάκη: Πρόσκληση σε αποστασία

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση Αποστολάκη: Πρόσκληση σε αποστασία

Την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος συμμετείχε και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη», προσθέτουν και καταλήγουν, διαμηνύοντας: «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Πηγές ΚΙΝΑΛ: Δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Όθωνα και δεν τον βρήκε. Εν συνεχεία, -κατά τις ίδιες πληροφορίες- πέντε λεπτά πριν τις ανακοινώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Φώφη Γεννηματά και την ενημέρωσε, με την ίδια να λέει απλώς «καλή επιτυχία».

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης από πλευράς του ΚΙΝΑΛ στην επιλογή Αποστολάκη. 

Διαβάστε ακόμη:

Μίνα Γκάγκα: Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών

Ανδρέας Κατσανιώτης: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών

Γιώργος Καραγιάννης: Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών

Τελευταίες ειδήσεις