Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Eνώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

4' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ανασχηματισμού και των νέων προσώπων του κυβερνητικού σχήματος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Άμεση ανάλυση: Ο ανασχηματισμός του ανασχηματισμού

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-3
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-4
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-5
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-6
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-7
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-8
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-9
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-10
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-11
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-12
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-13
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-14
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-15
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-16
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-17
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Ανασχηματισμός: Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης-18
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δηλώσεις των νέων μελών της κυβέρνησης

Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του, δήλωσε ότι η είσοδός του στην κυβέρνηση είναι μια πρόκληση. «Και νομίζω με την άψογη συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή θα φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει τα οποία ήδη έχουν έρθει και έχουν προχωρήσει. Δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούργιο, μπορούν να εξειδικευθούν περισσότερο».

Ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επίσης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε: «Μεγάλη τιμή, μεγάλη εμπιστοσύνη, μεγάλη και η ευθύνη. Πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Έχουμε πολλή δουλειά. Δεν σταματά το κυβερνητικό έργο. Από έναν άνθρωπο που έχει βρεθεί διασωληνωμένος, δίνω το μήνυμα ότι είμαι δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ, δίπλα στις οικογένειές τους. Και να ακούσουν όσοι διστάζουν για να μην βρεθούν σε αυτή τη θέση, να εμβολιαστούμε όλοι, για την υγεία μας πρώτα απ’ όλα και μετά για το κοινωνικό σύνολο». Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ορκωμοσία του ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Είναι το υπουργείο που δεν σταματάει η δουλειά, συνεχίζεται το κυβερνητικό έργο. Είπαμε πολλή δουλειά, λίγα λόγια και πάνω απ’ όλα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και πρέπει και να πείσουμε τους συμπολίτες μας αλλά και βοηθήσουμε όλους όσους είναι στο σύστημα». Για την αυριανή ημέρα που θα εφαρμοστεί ο νόμος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις δομές υγείας ο κ. Πλεύρης ανέφερε: «Ξημερώνει δύσκολη ημέρα αλλά πάντοτε υπάρχει λύση για όλα τα προβλήματα».

«Πολλή δουλειά», δήλωσε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αρμόδια για τις υπηρεσίες Υγείας Ασημίνα Γκάγκα η οποία μετά από σχετική ερώτηση για τη συνεργασία που είχε με τον κ. Κοντοζαμάνη απάντησε «εξαιρετική συνεργασία». «Ελπίζω ότι θα είμαστε ασφαλείς όλοι και ότι το σύστημα θα είναι εκεί για όλους τους αρρώστους, να προλαβαίνει οτιδήποτε γίνεται και να το αντιμετωπίζει. Πιστεύω πολύ στην πρόληψη και θα ήθελα να δώσουμε πολύ βάρος εκεί», δήλωσε βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η οποία όταν ρωτήθηκε για τους ανεμβολίαστους απάντησε: «Θέλω να τους πείσουμε να εμβολιαστούν».

«Ευχαριστώ, θα τα πούμε στην τελετή παράδοσης στο υπουργείο», δήλωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την προσέλευσή του για την ορκωμοσία.

Δηλώσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία του έκανε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική, Σίμος Κεδίκογλου. «Είναι μεγάλη η τιμή που μας έκανε ο πρωθυπουργός, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του κυβερνητικού σχεδίου», τόνισε και προσέθεσε: «Αποτελεί πρώτιστο καθήκον μου ως βουλευτής Εύβοιας να κάνω τα πάντα, να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναζωντανέψει ο τόπος μας. Πάθαμε μια απίστευτη καταστροφή και μέσα από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και με συνεργασία όλων των υπουργών και κάτω από το σχέδιο του πρωθυπουργού, να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε ζωή σε ένα σκηνικό που σήμερα είναι κρανίου τόπος. Η Εύβοια έχει μεγάλη συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία όλων μας, των τοπικών φορέων, όλου του κόσμου, μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να ξανασταθεί στα πόδια τους και να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που θα φέρει ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης στην Εύβοια. Είναι καθήκον στο οποίο δεσμεύομαι να δώσω όλες τις δυνάμεις μου και ό,τι παραπάνω μπορώ».

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Μετά την εμπλοκή με τον Ευάγγελο Αποστολάκη -ο οποίος αρχικά είχε αποδεχθεί τη θέση υπουργού Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο έπειτα από το κλίμα που διαμορφώθηκε, υπαναχώρησε και είπε τελικώς «όχι» στην πρόταση οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

  1. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
  2. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
  3. Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.
  4. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.
  5. Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
  6. Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.
  7. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.
  8. Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.
  9. Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.
  10. Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

⇒ Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου: Ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων – Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο τον διχασμό

⇒ Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παγιδεύσει τον κ. Αποστολάκη

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

⇒ Διαβάστε επίσης: Μίνα Γκάγκα: Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή